marți, 30 iulie 2019

Planeta Uranium - Planeta Dreptatii din Sistemul Kondorian - Constantin Dogaru




Asa cum Pamantul face parte din Sistemul Solar, Planeta URANIUM face parte din Sistemul KONDORIAN si are un singur Satelit numit ZEMINAR.

Sistemul este alcatuit din Astrul KONDOR si 9 planete: Paumen, Uranium, Bafvys, Elpym, Nayes, Wrym, Deym, Zefir si Etdem.

Lumina Sistemului se cheama evident kondoreana, iar astrul este de 1,5 ori mai mare decat soarele nostru.

Radiatia kondoreana este ceva mai intensa decat cea solara,iar lumina este de o calitate superioara,incalzind uniform toate cele 9 Planete din Sistem. 

Diferenta de temperatura dintre poli si Ecuador ai planetei nu este decat de 15 grade Celsius, dupa masura noastra.

Planeta URANIUM este a doua de la KONDOR si circula pe o traiectorie eliptica. Anul sau, are dupa timpul terestru, 5 luni si 20 de zile.

Zilele sunt mai mari, pentru ca planeta este de 3,25 ori mai amre decat Pamantul.

RELIEF
Relieful Planetei URANIUM este variat, are munti, dealuri, vai si campii. Muntii cuprind  2/3 din suprafata uscatului. Sunt munti stancosi,prapastiosi, impaduriti si intunecati, in care nu intra lumina prea multa.

Cei impaduriti reprezinta un sfert din totalul muntilor. Cei stancosi sunt inalti cu mult granit, cu multa piatra pe care nu creste absolut nimic.

Pe Planeta exista zone ce pot fi impadurite, altele, sub nicio forma. Sunt tinuturi viticole,ori pomicole, dar si locuri unde cresc in mod natural viat de vie si pomii fructiferi. Ca pomi, poate fi amintiti ceva asemanator cu nucul, dar si altii care fac fructe zemoase, de culoare galbena, maronie sau rosiatica. 

Exista de asemeni gradini cu flori, dar si campuri cu flora salbatica. Sunt si terenuri cultivate cu legume, precum conopida, rapande (patlagele rosii in 20 de soiuri), varza alba, rosie, neagra ( din care se obtine un extract pentru rani), scania ( fasole pastai pentru extract de vitamine lichide) si multe altele.

FLORA
Sunt 200 de specii. Printre categoriile de flori pot fi amintite cele nectarine, florile de miros, fara nectar si flori admeenitoare.Privind florile ademenitoare, orice fiinta care le atinge fie ramane prins ain interior, fie este ranita.

FAUNA
Sunt 89 de specii de animale. In munti traiesc 20 de tipuri dintre ele. Cele mai mici sunt soarecii, iar cele mai mari sunt bivolii in stare salbatica. Bivolitele nu sunt mulse si aceasta din ordin de stat. 

Exista totodata o specie de cai salbatici, foarte iuti pe care nu-i imblanzeste nimeni. Ei traiesc printre muntii prapastiosi, hranindu-se cu iarba moale de la poalele lor. 

Iepele au un lapte bun, pentru vindecarea tuturor formelor de cancer, astfel pe Planeta URANIUM cancerul a fost eradicat dintr-o vitamina care se gaseste in acest lapte.

O iapa ramane gestanta la 5 ani si poate face unul sau doi manji, pe care ii ingrijeste cu mare atentie pana la 3 ani. Dupa 5 ani, manzele sunt bune de a deveni gestante. Caii nu traiesc in turma, ci in familii.

Exista o specie de ursi mici, alb cu negru ( asemanatori cu panda din China) cu o lungime de 1m, de asemenea dinocanini salbatici, un fel de lupi pamanteni, care sunt foarte rai, insa toti au fost selectati si pusi    intr-o rezervatie naturala.

Mai sunt iepuri in stare salbatica, care hoinaresc prin paduri, dar ei pot cadea prada vulpilor rosii, ori criminale (care mananca si oameni, fiind de marimea ursului).

Animalele domestice sunt rare, pentru ca foarte putini oameni le cresc in gospadariile lor, ele fiind inregistrate si controlate, verficate de stat. 

In plus, nu ai voie sa le ucizi, iar pe deasupra mai dai si cota, de exemplu, din doi pui, unul se da cota la stat.

CLIMA
Clima este blanda, cu temperature intre 20-30 grade in zona subnuriana, cum ar fi la noi clima mediteraneana.

APE
De la Polul Nord al planetei catre  Polul Sud curg 3 fluvii mari, care se varsa intr-un ocean, numit Oceanul Polului Sud, sau Oceanul Nebalacitilor. 

Oceanul reprezinta 1/5 din suprafata planetei. El nu ingheata niciodata, pentru ca temperatura este de 18-20 de grade Celsius.

In oceanul planetar nu face nimeni baie. Nu se arunca in el deseuri.Nu se spala niciun fel de rufe sau de imbracaminte. 

Nu circula pe el nave civile sau militare, ci doar cele cu caracter de observatie si militare. 

Din fundul oceanului nu se extrage absolut nimic si este interzis sa faci sapaturi in adancime. 

Nu este permisa de asemenea, realizarea de orase subacvatice, ca si infestarea apei cu substante radioactive.

Oceanul planetar de la Polul Sud este numai pentru studiu si relaxare. 

De jur imprejurul lui sunt 5 randuri de flori, avand inaltimea de 1-2 m, iar distanta dintre straturi este de 1km.

Florile se uda cu apa extrasa din adancul solului, fantanile avand pana la 1500 de m adancime. Exista personal specializat pentru ingrijirea lor, care locuieste numai in zonele premise, nu si in zona polului.

Peste pol se poate trece insa cu obiecte de zbor nepoluante, de fapt nu exista poluare pe intreaga suprafata a planetei. 

In acelasi timp, nu sunt combustibili poluanti, dar nici nepoluanti. 

Toate minele au fost inchise si astupate, iar extractiile de gaze, titei, metale rare si pietre pretioase nu se mai fac.

ORGANIZAREA PLANETEI
CAPITALA: Raprym,cu 2 milioane de locuitori

Planeta URANIUM este impartita in 50 de districte. 

Fiecare district cuprinde intre 50 si 1000 de localitati  si este condus de un sef, care trebuie sa aibe calitati administrative si psihologice, pentru a lamuri pe toti cei aflati in conducerea lui, pentru a evita eventualele conflicte si nemultumiri. 

Peste oricare localitate a districtului exista un sef comunional care raspunde de toata situatia locuitorilor.

Localitatile au fiecare cate o denumire si nu este nicio diferenta intre ele. Toate au acelasi grad de dezvoltare. Toate beneficiaza de aceleasi conditii.

Fiecare sef comunional trebuie sa stie tot necesarul pe locuitori. De exemplu: cate case pentru noii casatoriti, cate masini si unelte pentru lucrarile agricole, cate pompe si cata apa ii trebuie fiecaruia, cate flori si plante pentru sadit, cata hrana vitaminizanta ( lichide, solida sau sub forma de pastile cu extract) e nevoie, iar aici nimeni nu cere mai mult decat are nevoie.

DEMNITARII PLANETEI:
AFERIM- Prezidentul Planetei URANIUM
ED DUAN – Marele Preot ( are 1100 ani si 120 de preoti in subordine)
EN MIM – Inginer Sef ( 55 ani)
GUAR NYM- Seful Pazei Planetare
Ef NYR – Seful Politiei Secrete
AF NYM – Seful Politiei generale
AR TYM – Seful Invatamantului medical
EL BYM – Seful Invatamantului prescolar
ET BYAI – Seful Garzii de stat
AL TYMM – Seful Controlului planetar
FOR DAY –Seful Lucrarilor agricole
ED FORE – Seful Padurilor si plantatiilor de pomi
TY AYI – Seful Plantatiilor de flori si de vita de vie
BY HAI – Responsabil al Oceanului planetar
BY NOM – Responsabil al Fluviilor
EF FOC – Seful Observatiilor aeriene
BYAN VY – Seful Observatiilor planetare
ED FAY – Seful Savantilor
PYAR NYM – Seful superteleviziunii si a supertelecomunicatiilor
KAN – Profesor Universitar de Filosofie, Psihologie si Dragoste
NASTA – Savant biolog si medic telepat ( 235 ani)
NADIRE – Bunica Nastei, fosta functionara in Politia planetara (1296 ani)
EN DIRE – Savant chimist si biolog, colega cu Nasta ( 70 ani)
EN FETY – Eleva de liceu, telepata (50 ani)
SAY FETY – Sora lui En Fety, eleva de liceu, telepata

POPULATIA
In urma cu 3000 de ani, pe URANIUM a avut loc marele colaps, in care au murit miliarde de oameni. Acum populatia numara 5 miliarde de persoane. 

Cum arata uranienii? 

In primul rand sunt fiinte bipede, au trup fizic din carne, fara insa prea multi muschi, de aici mica lor greutate. Inaltimea lor normal este intre 1,50m – 2m, dar sunt si persoane mai inalte, desi mai rar.

MOD DE VIATA
Uranienii traiesc in familie,fiind parinti si copii

OCUPATIA
Exista pe planeta meserii de uz general,  precum intretinerea strazilor             ( care sunt din sticla), a cladirilor, a livezilor si culturilor.
Sunt munci agricole – udat, semanat cu masini agricole. In agricultura nu se folosesc chimicale, pentru ca nu cresc buruieni si nu sunt daunatori.

Activitati industriale: oamenii sunt prinsi in metalurgie, in constructii de aparate tehnice, de unelte agricole si industriale, masini agricole pentru drumuri si strazi, materiale de constructie electro-energetice, electronice ( foarte dezvoltate), masini cu program super, in care se foloseste energia gandirii, precum si in industria superalimentara de extractie a vitainelor si supervitaminelor.

Mai sunt reciclatori pe specializari, de asemenea interventionisti pentru salvarea navelor, cu intreprinderi speciale de reparare sau de trimitere a lor la reciclare.

MASS MEDIA
Nu exista ziare si reviste, pentru ca nu se taie paduri si nu se fac gunoaie. Sunt in schimb superteleviziuni si superaparate de transmisie si receptie. Slujbele si conferintele transmise sunt in format electronic. La fel si geografia planetara, cosmica si universala.

Cei de pe URANIUM au un sistem de date extrem de bun,in care nu se pierd informatiile, precum pe Pamant, unde daca apare un virus pe calculator se sterge totul si se poate arunca chiar aparatul la gunoi.

LIMBA SI SCRIEREA
Limba este cea uraniana.In uzulobisnuit se folosesc 300 de cuvinte. Vocabularul intreg depaseste insa 10.000 de cuvinte. Alfabetul este format din 52 de litere.


LITERATURA
Uranienii au literatura in format electronic. Toate cartile de poezii, poeme, romane, nuvele, schite, piese de teatru, precum si lucrari stiintifice se afla in Biblioteca Planetara.

ECONOMIA
Nu exista bani. Plata se face in natura. Fiecare persoana primeste de la stat tot ceea ce ii este necesar, de la mancare la imbracaminte, incaltaminte. Cand se uzeaza imbracamintea sau incaltamintea, ori uneltele de lucru, totul se trimite la reciclare. Nu se arunca nimic la gunoi, caci nu exista lazi pentru asa ceva.

Cei care au animale si pasari, aduna gunoiul de grajd, il amesteca cu tarana si fac din el o pasta buna pentru culturi, iar cel din cotete se amesteca cu apa si o substanta chimica, devenind ca o smantana si se pune la legume si flori.

STIINTA SI TEHNOLOGIE
Acestea sunt la nivel inalt in toate domeniile. Se fac cercetari, se fac inventii si inovatii. Exista in acest sens Colegiul Savantilor.

RELIGIE
Religia pe planeta este simpla si monoteista. Cei de pe URANUM stiu ca exista DUMNEZEUL cel MARE, dar au drept calauzitor pe Prealuminatul MERYDYIANUSS, din CONSILIUL DIVIN de ADMINISTRARE a Universului. Seful Bisericii si al religiei este Parintele ED DUAN, care are in subordine 120 de preoti, dispusi in anumite parti ale planetei.

SISTEMUL MEDICAL
Sistemul medical detine sanatoria,unitati recuperatorii si altele speciale pentru reformarea organelor uzate, rupte.
Pe planeta exista boli precum:

·       Boli incurabile: ciuma holteica si boala psihica a imbatranirii
·    Boli tratabile: lovituri, fracture, deficient fizice, adios de organe, aici nu e vorba de transplant de organe ci de refacere
·       Boli ereditare
Organele inlocuitoare se creeaza in laboratordintr-un material special, care are aceeasi compozitie chimica cu cele biologice

JUSTITIE
Exista un sistem de legi, dar si de puscarii, unde ajunge oricare ins care a comis infractiuni, iar pedeapsa este pentru tot restul vietii. In puscarie este tratat si tot acolo moare, fara a mai transmite cuiva informatii personale.

ARMATA
Intreaga armata este de stat. Nu exista unitati particulare. La fel, nu exista paza personala si nimeni nu poarta arme.

CULTURA
Muzica clasica, militara, intima, un fel de rock pentru tineret, muzica de dans.

Arte frumoase: In acest domeniu nu exista tablouri si sculpturi, ci doar elemente de super designer. Nimeni nu face caricaturi, nimeni nu-si bate joc de cineva. Este ofensa la adresa cuiva si este sanctionata fie prin puscarie, fie prin dezintegrare.

SPORT
Printre activitatile sportive se numara: mersul pe jos, alergatul, sporturile aeriene si cosmice.
Se fac concursuri programate, bine organizate pentru tineret, civili si experti. Concursurile internationale sunt rare, pentru ca se evita aglomeratiile si strainii, avand putin oxigen.

EDUCATIE
Educatia se face in familie si in scoli.

INVATAMANT
Prescolar: care dureaza de la 2 ani la 6 ani
Primar: de la clasa I la clasa a V a
Gimnazial si liceal : de la 6 la 20 sau 50 ani
Universitar: sunt peste 100 de universitati, cu diverse facultati
Notarea: notelesunt de la 0 la 100. De la 0-4 sunt note cu care nu se trece. De la 5-100 sunt note cu care se trece. Notele maxime sunt rare, cam o data la 50 sau chiar 100 de ani.

OBICEIURI
Toate obiceiurile vechi a disparut la colaps. Uranienii traiesc acum o viata programata, in care nu exista timp nefolositor. Totusi obisnuiesc sa aiba aniversari in familie, precum data casatoriei, sau ocazionale, ca de exemplu cand cineva a luat note maxime la scoala sau la facultate. Se mai fac adunari la cate un ceai, cu muzica intima si dans si desigur sunt aniversarile de stat.

CASATORIA
Fiecare cuplu se inregistreaza la Biblioteca Planetara evident la capitolul casatorii. Nasterea unui copil de asemenea este obligatoriu sa fie inregistrata, altfel esti luat la intrebari ani de zile.

RELATII CU VECINII
Relatiile cu vecinii sunt pline de respect. Nu exista certuri, este interzis sa jignesti si aceasta prin lege de stat. Pentru orice cuvant jignitor, poti face inchisoare pe viata.

RELATII CU ALTE PLANETE
Toate relatiile planetare sunt aprobate de stat. Planeta URANUM colaboreaza cu cateva sute de planete locuite din Univers. 

Pe unele planete goale, uranienii instaleaza sisteme de observatie si de transmisiuni. In relatia cu pamantul s-a ajuns la a doua colaborare.

Cea dintai legatura a fost pe timpul Sfantului roman IACINT de la VICINA, iar cea de-a doua colaborare este cea din aceste zile de sfarsit de febrarie si inceput de martie 2014 cu Constantin Dogaru si Ana-Maria Voinea.


OMUL SI UNIVERSUL - EMIL STREINU si CONSTANTIN DOGARU (MIN18:00)







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu