marți, 30 iulie 2019

En Fety, eleva la Liceul prezidential de pe Planeta Uranium despre "Cum am invatat sa circulam"- Constantin Dogaru




 8 Martie 2014, orele 18:00

“Dragi prieteni planetari si interplanetari, din momentul acesta va doresc mult succes si multa lucrare personala la cel mai inalt nivel.

Nu am crezut vreodata ca am sa transmit o lectie, dar iata ca acum o fac, in virtutea faptului ca am luat nota maxima la Astronomie, Georgrafie Cosmica si Circulatie Planetara.

Pentru ca parintele Constantin m-a intrebat despre felul cum am invatat circulatia si ce faceam eu si sora mea in primii ani ai copilariei, va spun ca totul a fost minunat.

La inceput am invatat mersul pe jos si asta la varsta de 2 ani, dar dupa 3 ani de zile, parintii ne-au lat pe rand pe navele lor personale si noi curioase, am inceput sa butonam la pupitrul de comanda. Navele ne ascultau comenzile si noi ne jucam.

Parintii ne-au lasat urmarindu-ne insa foarte atent la ceea ce faceam, apoi ne-au dat explicatii despre pupitrul de comanda si despre toate elementele navei.

Nava mamei era ceva mai performanta decat a tatalui. Se misca mai usor, avea viteza mai mare, si un tangaj bun si cu ea se putea iesi usor in atmosfera.

Starea asta a durat vreo 3 ani de zile, in care noi am deprins perfect comenzile si manevrele de zbor. La 6 ani, impreuna cu sora mea SAY FETY, am cerut mamei sa urcam singure in nava ei si sa iesim din atmosfera. 

Mama ne-a permis, dar cu conditia sa fim urmarite de tata cu nava lui. Pe drum am ascultat toate comenzile date telepatic de parintele nostru, pe care le-am executat manual. 

Ne-am urcat incet pana la partea superioara a atmosferei, cam 120 km de la sol, apoi am inclinat nava la 52 de grade pe axa verticala si am iesit din atmosfera.

A fost prima noastra calatorie, fara peripetii si fara probleme. La iesirea din atmosfera, tatal nostru ne-a fost alaturi cu nava sa.

Ne-am ridicat aproape 1000 km, unde am scapat total de atractia gravitationala a planetei. Am continuat deplasarea pe orizontala si am inconjurat planeta. 

Privita de sus, ea arata de culoare rosiatica. Oceanul planetar se vedea ca un petec albastrui, iar padurile nu mai erau verzi, ci un fel de gri cafeniu.

Am mai facut o rotatie in jurul planetei, cu o viteza nu prea mare, ba uneori ne-am oprit ca sa studiem anumite zone, dupa care a urmat coborarea, astfel am reintrat in atmosfera si am uranizat.

La oprirea navei, mama ne-a intampinat cu batul. A studiat starea navei. Daca ar fi gasit doar o mica lovitura, ce mama de bataie ne-ar fi asteptat de am fi sughitat o saptamana. 

Mama insa nu ne-a lovit, ci a pus batul dupa usa, dar totusi s-a suprat putin pe tata, pentru ca ea ar fi vrut ca el sa nu fie de acord cu iesirea noastra din atmosfera. 

In acel moment, tata ar fi vrut sa o stranga in brate pe mama, dar ea l-a respins si s-a culcat furioasa, fiindca presimtea ceva.

A doua zi, cand am mers la scoala, am hotarat cu sora mea sa-i luam nava mamei. 

Tata a fost de acord cu noi, avand mare incredere cum are si acum, spunand ca o va duce el pe mama la serviciu cu nava lui.

Aceasta a fost prima departare de mama, caci noi i-am luat nava, ne-am dus la scoala, am asezat-o la un loc bine pazit, iar la terminarea programului ne-am urcat din nou in ea.

Parintii erau la servci, aveam asadar ore de libertate pana la intoarcerea lor acasa. Astfel, am hotarat sa urmarim pasarile in zbor, sa mergem pe urmele vulturilor ce stateau pe crestele inalte ale muntilor, pe care le-am traversat si ne-am rotit deasupra lor.

Ne-am invartit peste paduri, peste campuri, vii, livezi si poiene pline de flori, am ajuns chiar la Oceanul Planetar Plenium si pentru ca timpul trecuse, am revenit repede acasa, am asezat nava la locul obisnuit, am intrat in casa si ne-am apucat de lectii.

Cand au venit parintii, ne-au gasit lucrand, dar mama ne-a mirosit. Si-a dat seama ca am hoinarit cu nava, caci temele facute erau putine si ne-a spus ca am fost haimanale.

Tata a mustrat-o pe mama pentru cuvantul pronuntat, iar noi am inghiti in sec, fara vreo replica, privind batul de dupa usa. 

Nu ne-a batut atunci, dar am incasat-o a doua zi, caci noi, invatate de acum cu plimbarea, ne-am dus dupa programul scolar la oceanul planetar, pe care l-am privit din zbor de la mica distanta. 

Cand ne-am intors, parintii venisera deja de la serviciu si am fost intampinate de mama cu batul si de tata cu privirea.

Si odata intrate in casa, in loc de mancare am primit o mama de bataie la pielea goala. Am plans un pic, apoi m-am linisit si dupa o baie buna,  ne-am apucat de lectii. Ne era cam foame  ce-i drept, dar asa a fost.

Ca sa anihilam foamea, am facut exercitii mentale. Tata vazandu-ne , i-a spus mamei ca el vrea sa aibe fete sanatoase, nu bolnave, nici flamande si astfel am primit ceva de mancare. 

Atunci, mama furioasa, a venit la noi si ne-a spus ca ne ia nava, sa nu umblam haimanale, drept pentru care ne-a si luat-o.

A doua zi, tata ne-a dus la scoala cu nava lui, dupa ore am venit acasa pe jos. Nu ne-am apucat de lectii, ci am intrat in gradina de flori, pe care am examinat-o. 

Am gasit niste legume si un pepenas care se cocea. Am stors pepenele, am baut zeama si l-am lasat in vrej sa mai creasca, dupa care ne-am intors vesele in casa si ne-am culcat.

Cand au sosit parintii nostri, era o liniste totala. Noi dormeam bine, dar mama ne-a stropit cu apa si asa ne-am trezit, ne-am spalat si ne-am apucat de lectii. N-am mai cerut de mancare. Tata ne-a dat totusi ceva.

A doua zi, ne-am intors pe jos de la scoala, am luat pepenele, am golit zeama ce mai ramasese, dupa care ne-am culcat. Cand au venit parintii, ne-au gasit din nou dormind. Ne-am trezit, ne-am spalat si iar am invatat.

A treia zi, mama era libera. Tata ne-a dus la scoala si s-a dus la serviciul lui. Cand ne-am intors pe jos de la scoala si am intrat in casa, am gasit pe platou pepenele rupt in doua, fara miez, fara zeama si batul alaturi.

Eu cu sora mea ne-am privit un ape alta, iar SAY mi-a zis:

“E rost de bataie. Sa stii ca ne asteapta o portie de bat”

Mama a auzit si nu ne-a batut cu batul, dar ne-a luat la palme. Am inceput sa plangem, iar ea ne-a zis sa ne varsam lacrimile in pepene. A venit si tata si ne-a gasit plangand,iar mama a trantit-o:

“Iata ce au facut fetele tale, aratandu-i coaja goala de pepene. 

Tata ce mai avea niste seminte de pepene pe care le tinea in palma, i-a intos mamei: 

“ Ei, mare lucru, ce-au facut!”

Tata a pus semintele in sol, le-a udat cu o cana cu apa si peste o saptamana au incoltit, Cand noi, cele doua ne intorceam de la scoala, udam in fiecare zi pepenii sa creasca mai repede. 

Astfel, peste doua luni au crescut niste pepenasi de toata frumusetea, iar mama a facut niste extracte din ei, pe care i-a introdus in niste eprubete cu dop, asigurandu-se ca ele sunt folosite pentru ocazii rare, cand de pilda ramai in pana de alimente, sau ai musafiri de onoare.

Asa ca nu ne-am atins de extractele acelea, dar am luat seminte din pepenasii copti si le-am semanat in sol. Am umplut in felul acesta gradina de pepeni pe care ii udam zilnic.

Mama a vazut si mirata ne-a spus:
“Puteti sa mancati pepenii impreuna cu tatal vostru!”

Tata a adus atunci mai multe eprubete. Am facut extracte si din fructe si le-am amestecat, dupa care eprubetele pline le-am pus in aparatul de pastrare.
Mama vazand ce facusem, s-a uimit, iar tata a transmis un mesaj prezidentului ca sa ne faca o nava si pentru noi.

Prezidentul a gasit o nava reciclata, dar buna, care semana cu cea a tatei, ne-a adus-o, a stat de vorba cu noi, apoi am urcat impreuna in nava.

Prezidentul care este unchiul nostru a pus-o pe SAY FETY la pupitru si i-a cerut: ”Facem inconjurul capitalei!”.

Am mers apoi la oceanul planetar, iar de acolo in partea celalata a planetei, unde am coborat intr-o baza militara secreta.

Am iesit din nava. Militarii ne-au dat onorul. Prezidentul a stat de vorba cu seful unitatii, care a scos o nava speciala din hangar. Era noua, curata si cu 0 km la bord.

Ne-a fost oprita nava veche si am urcat cu prezidentul in cea noua, fara militarii ca sa ne faca instructaj.

Prezidentul ne-a pus la pupitru si ne-a spus: 

“Daca reusiti s-o porniti si sa urcati cu ea, v-o las voua!”

Amandoua am studiat pupitrul vreo cateva minute, iar cand am deblocat motorul, s-au aprins toate luminile in nava si am executat comenzile manual. Era o nava de clasa mare. Functiona perfect. Aveai siguranta maxima, aparate de control si observatie.

L-am dus pe  unchiului nostru acasa. Unchiul ne-a sarutat pe obraji si ne-a zis : 

“Stapaniti-o sanatoase! “

Si asa s-a incheiat invatarea circulatiei in tinerete, care zic eu ca a fost un succes.

Va doresc sanatate daca v-a placut expunerea mea, va voi mai face si alta”

Draga noastra EN FETY, noi te iubim si te respectam, ca si pe sora ta SAY FETY. Iti dorim succes in continuare si Domnul Dumnezeu sa te ajute in toate cele bune!” 

Cartea “Planeta Uranium,Planeta Dreptatii Universale, Planeta Perfecta – Constantin Dogaru, Ana-Maria Voinea, Prealuminatul Meryduyianuss

OMUL SI UNIVERSUL - EMIL STREINU si CONSTANTIN DOGARU (MIN 18:00)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu