sâmbătă, 29 iunie 2019

Revolutie versus Evolutie

"Eu cred ca a venit timpul sa renuntam la ideea de a face vreun gen de “revolutie” si sa ne concentram atentia pe evolutie, adica pe a face alegeri care nu se incadreaza in tiparele si regulile societatii/lumii in care traim.
Societatii nu ii plac schimbarile, ea ramane fixata in “traditii”, insa cei care gandesc altfel, care “au iesit din cutie”, cred ca este de-a dreptul aiurea sa faci acelasi lucru iar si iar, numai fiindca ti s-a spus ca “asa se face”, “asa e de cand lumea”.
Unii dintre noi nu mai accepta vechile reguli/adevaruri.
Dar cand se produce o schimbare de paradigma, acest lucru este o amenintare pentru cei care se agata in continuare de vechile tipare/credinte si de aceea, prima data, cei care ies din tipare sunt ridiculizati si li se spune ca ceea ce cred/vorbesc ei sunt aiureli – cei care nu inteleg acele lucruri noi prefera sa le desconsidere/ironizeze.
Cei care se agata de vechile tipare baga capul in nisip si spera ca acele lucruri care ies din tipare o sa dispara. Numai ca noi stim ca ele nu dispar.
Apoi, cei care incearca sa iasa din tipare sunt confruntati cu o opozitie agresiva. Iar in final, cand lucrurile se schimba, fiindca sunt deja prea multi cei care nu mai sunt dispusi sa se lase limitati de vechile tipare/credinte, celor care au inceput schimbarea li se spune:
“Stiam ca se va intampla asa, era evident ca lucrurile trebuie sa se schimbe…” si schimbarea devine parte din noua paradigma.
Ceea ce intarzie sau blocheaza evolutia este frica: oamenii se tem ca daca vor face niste schimbari, rezultatul s-ar putea sa fie mai rau decat situatia actuala si de aceea prefera sa nu schimbe nimic. (Dr. Joe Delaney)"


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu