luni, 23 ianuarie 2017

Din tainele lumilor astrale I Melfior Ra





"In astral sunt multe spatii ( in casa Tatalui meu sunt multe lacasuri, spunea Isus Christos) iar in fiecare spatiu sunt multe nivele. In aceste spatii si nivele vietuiesc multe feluri de entitati, de fiinte inteligente, dar fiecare se afla acolo unde este nivelul evolutiv corespondent ei.

Cu cat entitatile sunt mai luminoase, adica mai evaluate, cu atat se afla in spatii mai inalte, mai sus si la nivele mai inalte in fiecare spatiu. Acolo unde este o continua munca si dorinta de a urca din ce in ce in spatii cat mai inalte si mai luminoase.

Sunt entitati care candva au avut si ele corp fizice, trupuri carnale grosiere, dar prin evolutia spirituala au urcat din spatiu in spatiu, din nivel in nivel, pana au ajuns in spatii luminoase si cat mai apropiate de sursa de Lumina, adica de Casa Tatalui Creator.

Multe dintre aceste entitati doresc sa vina pe Pamant, sa reia trup carnal prin intermediul caruia sa experimenteze liberul arbitru, dorind sa acumuleze experiente pozitive, evolutie spirituala, ca apoi, dupa detasarea de trupul carnal, sa urce intr-un spatiu mai inalt vibrational si mult mai luminos.

Entitatile din fiecare spatiu si nivel au ghizi spirituali din nivelele si spatiile superioare. Indiferent in ce spatiu se afla , fiecare entitate sau spirit intrupat are unul sau mai mult ghizi spirituali si ghizii spirituali la randul lor au alti ghizi spirituali din spatii superioare celor in care vietuiesc.

Toate acestea se intampla incepand cu sursa de Lumina si pana la cel mai umil si indepartat spirit intrupat sau entitate astrala, care se afla in cel mai indepartat loc de sursa de lumina , adica in cel mai intunecat spatiu din Univers.

Din spatiile populate cu entitati sau spirite mai putin luminoase privesc spre Pamant multe entitati care regreta plecarea lor din acest spatiu, sau plan fizic tridimensional, intrucat constientizeaza ca nu au realizat itrutotul ceea ce si-au propus sa experimenteze aflate in corpul material.

Acele entitati sunt cele care nu au reusit sa se indrepte spre Lumina cat timp au fost pe Pamant, sau unele din ele s-au indepartat si mai mult de Lumina si de spatiul din care au venit si de aceeea regreta plecarea din spatiul terestru.

Pentru ca inca nu sunt luminate nu constientizeaza beneficitatea Luminii in spatiile astrale, prin indepartarea lor de spatiile luminoase raman in spatiile astrale inferioare.

In aceste cazuri, spiritele raman in apropierea planului terestru  si doresc sa se reantrupeze pe Pamant, cat mai curand. Unele dintre acestea doresc sa revina, intrucat inca sunt sub influenta senzatiilor carnale prin hrana si senzualitatea lor prin intermediul trupului.

Acestea sunt entitatile care si-au pierdut luminozitatea si care vietuiesc in imediata apropiere a Pamantului si incearca sa reintere in legatura cu spiritele incarnate, dar bineanteles cu spiritele cu care sunt in rezonanta vibrationala, adica acele spirite care se manifesta prin intermediul trupului asa cum s-au manifestat si ele odata cand erau pe Pamant.

De multe ori si in multe cazuri, reusesc sa intre in legatura cu pamantenii neevoluati si ii domina, incat acestia fac ceea ce le sugereaza aceste spirite involuate, ceea ce le transmit prin impulsuri care ii determina sa savarseasca fapte necugetate, fapte care pentru ei, intrupatii nu le-ar savarsi daca nu ar fi posedati mental “slabi de inger” si dirijati de spirite neluminoase.

Entitatile din astralul inferior, incearca sa supuna vointei lor spiritele intrupate si neevoluate spiritual, intrucat daca acestea se lasa dominate, aceste entitati se alimenteaza din corpul energetic al spiritului intrupat si astfel isi satisfac dorintele neamplinite in plan astral, dupa care tanjesc neavand altfel posibilitatea sa le implineasca fiind imateriale. Este singura modalitate a entitatilor imateriale si inferioare ca evolutie spirituala, de a-si satisface pornirile josnice in care au fost atrase cand se aflau in trup carnal pe pamant.

Pentru clarvazatorii din plan fizic, nu este o noutate cand vizualizeaza entitati astrale neluminoase care stau prinse ca niste ventuze, sau ca ciorchinele de struguri, pe corpul eteric al pamanteanului aflat sub influenta alcoolului, sau a altor vicii din care nu mai reusesc sa scape, intrucat sunt dominate de impulsurile emise de entitatile inferioare.

Aceste entitati inferioare se folosesc de pamanteanul subjugat, pana il epuizeaza, ii storc toata energia iar aceasta sucombeaza si ajunge si el in spatiul in care se afla acel spirite involuate. Atunci si acel spirit va cauta alaturi de celelalte o alta posibila victima pentru a se delecta cu energia viciului care l-a epuizat aflandu-se in corp fizic.

Se va alimenta si el cu energia vibratiei joase dominand un alt spirit intrupat care nu a fost suficient de puternic pentru a nu se lasa dominat de impulsurile negative necontrolate, dar astralul nu-i numai inferior, ci exista infinitul astral superior, locuit de entitatile de Lumina care, chiar si atunci cand se aflau intrupate, au avut autocontrol si nu au putut fi atinse de entitati neluminoase, intrucat lumina atrage lumina, iar intunericul atrage intuneric pe legea rezonantei.

In spatiile de inalta vibratie salasuiesc entitati de lumina care s-au pus in slujba Luminii inca de cand se aflau in trupa carnal. Aceste entitati devin ghizi spirituali astrali pentru pamantenii luminosi. Aceste entitati doresc nespus de mult sa ii ajute pe cei aflati in trup carnal si sa-i directioneze spre lumina , sa-i ajute si se bucura cand spiritele intrupate reusesc sa-i constientizeze si sa intre in legatura cu entitati benefice care aduc lumina in preajma celor pe care ii vegheaza.

Dar ca pamantenii sa poata intra in legatura cu aceste entitati benefice trebuie mai intai sa doreasca si sa ceara ajutorul Luminii Divine, de la Domnul Isus Christos si sa se apropie de Lumina Divina, cu suflet si trup curat.

Cere si ti se va da, sunt cuvintelelui Isus Christos. Iata cei care cer si primesc. Domnul Luminii Divine le ofera entitatilor slujitoare ale luminii, veghere si ocrotire prin entitatile care au rolul de ghizi spirituali astrali. Acestia isi fac simtita prezenta , se anunta, numai sa fie pregatit spiritual sa-i perceapa, sa constientizeze.

Dupa ce s-a stabilit contactul este usor ca spiritual intrupat sa fie ajutat, daca pamanteanul are teama si nu este convins ca este in rezonanta cu Divinitatea, se va verifica prin insasi faptele lui. Asa cum pomul se cunoaste dupa roade, omul se cunoaste dupa faptele sale. Daca considera ca faptele lui sunt mai bune ca cele dinaintea contactarii sale de catre entitatea astrala, atunci poate fi sigur ca se afla pe drumul cel bun. Fiecare este in masura sa-si raspunda daca este bine ceea ce face, caci fiecare isi cunoaste faptele sale mai bine decat oricine si isi poate raspunde la intrebari.

Fiecare religie, credinta isi are perceptele si poruncile ei. Daca faptele nu contravin, atunci poate urma cu inima deschisa calea si entitatea astrala care il ajuta. Pentru noi crestinii cele 10 porunci sunt indreptarul dupa care un spirit intrupat, care traieste in religiile crestine se poate orienta si conduce. In cazul in care, faptele lui sunt mai aproape de respectarea celor 10 porunci, atunci este pe drumul cel bun si luminos care il apropie de Dumnezeu.

In acest caz, pamanteanul nu are altceva de facut decat sa se lase calauzit de entitatile de lumina si astfel sa apropie prin purificare, supunere, modestie, rugaciune si meditatie de Marele si Sublimul Invatator al tuturor Invatorilor, al lumilor vazute si nevazute.

Exista lumile nevazute si recunoscute religiilor crestine. Iata dovada “Cred in Unul Dumnezeu, tatal atotcreatorul Cerului si Pamantului, al tuturor vazutelor si nevazutelor si intr-un Domn Isus Christos , fiul lui Dumnezeu…”

Iata ce spune rugaciunea crestina “a tuturor vazutelor si nevazutelor”, deci este clar ca exista si cele nevazute.

El, Marele Invatator si Domn are in toate spatiile slujitori atat vazuti cat si nevazuti, iar acestia cand primesc Misiunea sa se ocupe de cineva anume, nu pot si nu doresc sa faca altceva, pentru ca unica lor dorinta este sa-l slujeasca pe Domnul si o fac cu toata fiinta, abnegatia si iubirea lor. Astfel incep sa se ocupe de cel care le-a fost desemnat sa il conduca spre Lumina.

Atat pentru ghizi, cat si pentru discipolul lor drumul este lung si anevoios, pe masura ce se fac pasi spre inaintare, intalnesc obstacole, dar ghizii stiu ca acestea fac parte din programul de scolarizare, din urcusul spre Lumina. Cei dornici si hotarati de inaltare spirituala, nu se vor poticni de obstacolele ce le intampina, ci le vor trece, oricat de grele ar fi acestea si vor intelege ca a fost doar o proba, un examen de trecut inainte de trecerea in clasa urmatoare, in spatiul urmator in plan astral.

Cei dornici de inaltare, dar fara sa fie foarte convinsi de aceasta, la primul obstacol intalnit se dau batuti si se opresc din drum. Cei care obosesc se opresc. Acestia sunt cei care nu au fost suficient de hotarati sa ajunga la Lumina. Nu sunt suficient de hotarati sa isi sacrifice odihna pentru a se apropia si a se oferi intru totul Luminii. Nimic nu se face fortat mai ales in evolutia spirituala.

Stiut este ca acolo unde este mandrie, nu este Lumina, acolo unde este Lumina este doar modestie, smerenie si iubire spirituala fata de toata creatia lui Dumnezeu. Cel care s-a oferit cu adevarat Luminii, este ajutat in fiecare etapa a initierii, la fiecare nivel si spatiu prin scolile de initiere astrala se va prezenta ghidul care il va calauzi si il va indrepta in clasa si in etapa urmatoare unde il va astepta un alt ghid maestru. Astfel nu vor lipsi maestrii care sa conduca spre Lumina. Tot la fel si in plan fizic, i se vor face cunoscuti ghizii din plan terestru, ghizi spirituali aflati in trup carnal, dar aflati in slujba Luminii Divine.

Acestia la randul lor vor primi instructiuni de lucru pe scara ierarhica si se vor ocupa de cei care le-au fost desemnati sa-i calauzeasca spiritual spre Lumina. Acesti ghizi, maestri terestri sunt spiritele intrupate la cerere, pentru a veni sa-si ajute semenii, sau pe cei cu care au conlucrat si in alte intrupari, in diferite spatii si pentru care simt afectiune si iubire spirituala, pentru ca si acestia care acum se afla in urma lor ca evolutie spirituala, candva i-au ajutat, pentru ca de-a lungul unui ciclu cosmic se pot inversa de mai multe ori etapele scolarizarii initiatice spirituale.

Cand un spirit intrupat dupa ce a venit in plan fizic la cerere, a decazut spiritual, lasandu-se antrenat si facand jocul entitatilor negative, neluminoase si a ajuns astfel intr-o etapa inferioara celui pentru care a venit sa-i ofere ajutorul, acesta din urma daca urca spre Lumina din proprie initiativa, dupa ce a ajuns si a depasit etapa in care se afla spiritul care a venit special pentru el sa-i dea ajutor, atunci prin detasarea de trupul carnal, cand are o privire inteleapta asupra situatiei lor, va cere la randul lui sa vina la intrupare, sau chiar de acolo de unde se afla in saptiul astral, va dori sa devina ghid astral pentru a-l ajuta pe cel ramas in urma, care i-a fost in plan material prieten, coleg, fiu, sau partener de viata.

Dar bineanteles ca nu numai in asemena cazuri se afla ghizi astrali spirituali sau terestri, ci si in multe alte cazuri se afla ghizi astrali din pura dorinta de a calauzi spre Lumina pe cei dornici sa se apropie de Lumina Divina. Intre acestia se creeaza o inexplicabila iubire spirituala, o afectiune greu de explicat, daca lipseste constientizarea misiunii, dar incepe conlucrarea pe fondul armoniei, puritatii si iubirii spirituale si astfel se poate ajunge pana la sacrificial suprem fata de cel caruia ghidul spiritual terestru a venit sa-i ofere cunoasterea sa si ajutorul sau.

Mai sunt si ghizi spirituali terstri care sunt ghizi individuali si totodata ghizi spirituali generali, care lucreaza si isi aduc serviciile pentru intreaga omenire, dar despre toate acestea intr-o urmatoare expunere si numai cu voia marelui Invatator si Domn, cel caruia i-am inchinat pentru totdeauna : trupul, sufletul si spiritul spre a-l sluji cum se cuvine prin daruire si iubire.

Doresc tuturor cititorilor multa Lumina, o cat mai mare stralucire desi stiu ca toate acestea se dobandesc numai prin terecerea examenelor vietii, a trecerii obstacolelor care sunt date ca incercari, s-a spus de catre Domnul  nostru Invatator Isus Christos : “pe cei pe care ii iubesc, ii mustru, ii cert”. Iata deci cum ni se incearca rezistenta iubirii noastre in scopul apropierii de Lumina Divina. Iata metodele purificarii noastre spre a atinge contopirea cu Lumina Divina.

Tuturor Pace, Lumina si Iubire Spirituala.”

Melfior Ra, Revarsarea Luminii, Editura Misiunea Romania 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu