" "Leonard Susskind este un fizician american, profesor de fizică teoretică la Universitatea Stanford și director fondator al Institutului de Fizică Teoretică Stanford. Interesele sale de cercetare includ teoria corzilor, teoria câmpului cuantic, mecanica statistică cuantică și cosmologia cuantică. Este membru al Academiei Naționale de Științe din SUA și al Academiei Americane de Arte și Științe, membru asociat al facultății Institutului de Perimetru al Canadei pentru Fizică Teoretică, și un profesor distins al Institutului Coreean de Studii Avansate .
Susskind este considerat unul dintre părinții teoriei corzilor. El a fost primul care a oferit o interpretare exactă a teoriei coardei a principiului holografic în 1995 și primul care a introdus ideea teoriei șirului în 2003.
Susskind a primit Premiul J. J. Sakurai din 1998 și medalia Oskar Klein din anul 2018.
Principiul holografic este o proprietate a teoriilor gravitației cuantice care rezolvă paradoxul informațiilor despre gaura neagră din teoria corzilor.
Leonard Susskind a oferit o interpretare exactă a teoriei șirului.
Principiul afirmă că descrierea unui volum de spațiu ar trebui să fie considerat ca fiind codificatintr-o limită a regiunii, de preferință o limită asemănătoare luminoasă ca un orizont gravitațional.
Pentru o gaură neagră, principiul precizează că descrierea tuturor obiectelor care vor cădea vreodată în interior este în întregime conținută în fluctuațiile de suprafață ale orizontului evenimentului.
Într-un sens mai larg și mai speculativ, teoria sugerează că întregul univers poate fi văzut ca o structură informațională bidimensională "pictată" pe orizontul cosmologic, astfel încât cele trei dimensiuni pe care le observăm sunt doar o descriere eficientă la energii joase.
Holografia cosmologică nu a fost încă făcută din punct de vedere matematic, parțial deoarece orizontul cosmologic are o arie finită și crește cu timpul.
S-a afirmat, pe principii fizice generale, că principiul holografic se poate manifesta sub forma zgomotului de fundal în detectoarele de unde gravitaționale, cum ar fi GEO 600."
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu