joi, 30 mai 2019

David Bohm speaks about Wholeness and Fragmentation




Extras din documentarul "Arta întâlnește știința și spiritualitatea într-o economie în schimbare - de la fragmentare la totalitate" Artistii, oamenii de știință, liderii spirituali și economiști s-au adunat la Amsterdam în 1990 pentru a explora paradigma emergentă a unei perspective globale globale și implicațiile pentru o economie globală .
Conferința de cinci zile, Art Meets Science and Spirituality într-o economie în schimbare, a fost inspirată de artiștii Joseph Beuys și Robert Filliou, manifestată de Louwrien Wijers, care a numit-o "sculptură mentală". Urmăriți întregul film "Arta întâlnește știința și spiritualitatea într-o economie în schimbare (Dalai Lama, David Bohm, Robert Rauschenberg) 1/5" aici: https: //www.youtube.com/watch? V = rydvS ...
David Bohm (1917-1992) a fost un fizician teoretic american care a contribuit cu idei inovatoare și neortodoxe la teoria cuantică, filozofia minții și neuropsihologia. Este considerat unul dintre cei mai importanți fizicieni teoretici ai secolului al XX-lea.
În fizică, Bohm a avansat concepția că modelul vechi cartezian al realității era limitat, în lumina evoluțiilor din fizica cuantică. El a dezvoltat în detaliu o teorie matematică și fizică a ordinului implicat și explicat pentru a o completa.

Bohm a avertizat despre pericolele rațiunii raționale și a tehnologiei, susținând în schimb necesitatea unui dialog autentic de susținere, despre care pretindea că ar putea lărgi și unifica divizările conflictuale și supărătoare din lumea socială. În această epistemologie, el a reflectat punctul său de vedere ontologic.
El credea că lucrul creierului, la nivel celular, a respectat matematica unor efecte cuantice. Prin urmare, el a postulat că gândul a fost distribuit și ne-localizat în modul în care entitățile cuantice nu se încadrează ușor în modelul nostru convențional de spațiu și timp (Wikipedia)."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu