miercuri, 8 februarie 2017

CEI TREI GUVERNATORI AI UNIVERSULUI

CEI TREI GUVERNATORI - SFANTA TREIME - ALFA & OMEGA 
Omenirea terestră merge cu paşi uriaşi spre progres. Suntem convinşi că peste câteva secole omul trupesc va fi pus în posesia unui aparat cu ajutorul căruia ne va vedea şi auzi.
Atunci, certitudinea existenţei noastre, a duhurilor şi îngerilor, va înlocui necunoaşterea şi ignoranţa omului de azi.
Mă vei întreba: „Dar ce sunt îngerii?" îngerul este tot un spirit ca mine, numai că el şi-a terminat evoluţia umană, reîntorcându-se în Sfera-Laborator, unde a stat câteva zeci de mii de ani, s-a supus la toate probele de acolo şi reuşind a revenit din nou în sfera creată, pentru a împlini de această dată evoluţia de înger planetar. îngerul planetar va veni pe o planetă pentru a conduce evoluţia fraţilor săi duhuri umane.
Când termină întreaga evoluţie de înger planetar, se reîntoarce în Laboratorul divin, unde stă alte câteva zeci de mii de ani, dând şi de această dată examenul de rigoare. Reuşind să ia acest examen, obţine gradul de înger solar, după care vine din nou în sfera creată, pentru a studia mai departe şcoala vieţii, dar de această dată ca duh de astru sau înger solar.
Când termină şi această vastă şcoală pe toate categoriile de astre, se aşează pe unul din marii curenţi magnetici ai universului şi soseşte din nou în Laborator, unde va rămâne zeci de mii de ani, pentru obţinerea altor grade şi mai înalte.
Aşadar, omul va evolua prin toate etapele planetare pomenite şi devine înger planetar. Va evolua ca înger planetar, din planetă în planetă, prin toate treptele de înger planetar, până va ajunge Guvernator planetar.
Odată atins acest grad, va deveni înger solar. Va evolua ca înger solar prin toate trei etapele solare şi, pe rând, prin toate gradele de sori, devenind înger laboratorian. Trei etape de înger au fost pe o planetă, trei etape pe un astru, trei grade în Laborator. Şi aşa va fi, din trei în trei, până la infinit.
Când trece prin cele trei trepte de înger laboratorian, va deveni Aspirant de Fiu de Dumnezeu, după ce ca înger laboratorian a fost Creator de forme fluidice şi apoi Creator de materii fizice. Când va fi obţinut gradul de Fiu de Dumnezeu, i se va acorda conducerea unui astru ca şi Domnului nostru solar, Christianul nostru.
Domnul nostru solar este A (Alfa) şi Q. (Omega) acestui sistem solar. în scopul evoluţiei noastre cu toţii defilăm prin faţa Lui, El însă va rămâne până la sfârşitul sistemului Său - aproximativ zece miliarde de ani. j Arta de a conduce un sistem solar este egală - în mic - cu arta de a conduce cosmosul.
Din punctul de vedere al guvernării, Fiul este egal în grad cu Tatăl ceresc. Guvernatorul Pământului conducând acest mic corp ceresc, din punct de vedere al guvernării este egal cu Tatăl şi Fiul. Prin urmare, avem un Guvernator central, un Guvernator solar şi un Guvernator planetar, adică Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh.
Aşadar, Divinitatea la lucru este reprezentată prin trei. Câte trei conduc, după puterile Lor, câte o unitate cosmică. Ei sunt egali ca guvernare, şi totuşi Unul este Domnul Dumnezeul nostru. Aşa fiind, eu ca duh nu mă prosternez prin închinăciuni decât Unului, Fiinţei supreme a tuturor existenţelor. Nu mă pot ruga decât unui singur Dumnezeu.
Cine se închină la mai mulţi greşeşte. Se cade ca omul să se roage Unicului, deoarece Guvernatorul Pământului spune:
„Eu sunt duhul Adevărului şi vorbesc şi fac în numele Fiului".
Guvernatorul solar, Fiul, spune din Soarele Său:
„Eu sunt Fiul Lui Dumnezeu şi în numele Lui fac ceea ce fac, în numele Lui leg şi dezleg".
Dragă frate, urmează ca omul să se roage, să mulţumească Unicului Dumnezeu. La ruga lui astfel formulată orice duh consacrat îl va ajuta. Conducerea Pământului îmi propun să vorbesc azi de marele nostru superior, cunoscut de voi sub numele de Sfântul Ioan.
Cine este Sfântul Ioan la noi? Voi îl socotiţi între sfinţii pământului.
El însă e mai presus de un sfânt, este un înger, un spirit care prin evoluţie a ajuns la rangul de primul între îngerii Pământului. Cu altă ocazie, am spus că în jurul pământului există două zone: una mai apropiată de pământ, numită zona de trai şi evoluţie a spiritelor umane, şi alta superioară, externă, numită zona de evoluţie a îngerilor Pământului.
Zona îngerilor este împărţită în trei subzone, sfere fluidice locuite de trei categorii de îngeri. Aşadar există trei etaje suprapuse, sfere concentrice deosebite între ele prin felul undelor care circulă prin ele şi prin fineţea fluidelor lor. Evoluţia Pământului, cu tot ce este pe el, este condusă de îngerii Pământului.
Această evoluţie se face lent şi durează miliarde de ani. îngerii planetari au venit aici o dată cu nebuloasa solară şi au asistat la desprinderea pământului din soare, au asistat de la începutul existenţei pământului şi vor sta aici până la disoluţia sa desăvârşită. Ei au asistat la toate peripeţiile acestei planete şi vor prezida şi ordona tot ce va fi necesar ca viaţa de pe acest mic corp, praf pierdut în imensitatea sferei creaţiilor, să ajungă la to (omega) evoluţiei sale.
In fruntea tuturor îngerilor se află o Conducere treimică. Prin voinţă, gândire şi simţire, această Treime face un Unu desăvârşit. Tatăl divin a stabilit acest fel de guvernare în toată creaţia Sa.
Sfânta treime este în toate: în compunerea materiei, în asocierea duhurilor, în conducerea creaţiilor etc. Sfera divină este şi Ea tot treimică. Primul din Treimea guvernatoare a Pământului este reprezentantul Tatălui ceresc pe planeta noastră.
El veghează ca Legile şi Voinţa Tatălui să fie aplicate mereu pe această planetă. Al doilea este reprezentantul Divinului solar pe planeta noastră. El supraveghează ca Legile Fiului divin, hotărârile Divinului solar, să fie îndeplinite întru totul pe Pământ, căci Guvernatorul solar nu face voia Sa, ci, în definitiv, pe a Tatălui care i-a încredinţat această împărăţie a spaţiilor cereşti.
Al treilea din Treimea guvernatoare a Pământului este suveranul direct al acestui glob. El veghează ca legile şi evoluţia Pământului să fie urmate pas cu pas, ordonând, în numele sfintei Treimi planetare, să se facă într-un fel şi nu altfel. Sfânta Treime a Pământului este sub binecuvântarea Tatălui, dar instituită sub conducerea directă a Fiului.
Cei trei Guvernatori planetari sunt A {Alfa) şi Q, {Omega) planetei Pământ. Ei sunt trei într-unui, reprezentând virtual pe unicul Stăpân al lumilor, pe primul Creator. Dintre aceşti trei, primul este preşedinte, El este Divinul Pământului. Nici o planetă nu este lipsită de această conducere treimică. Pentru toţi şi toate, duhuri şi oameni, primul este al treilea şi al treilea este primul.
Din timp în timp, aceste duhuri, căpetenii-îngeri, se coboară la suprafaţa pământului, facându-se şi ei oameni.
Primul dintre cei trei Guvernatori ai Pământului, A1 (Alfa prim), a fost de multe ori întrupat pe pământ, pentru luminarea şi îmboldirea omenirii.
In multiplele sale întrupări a fost în India sub numele de Arjuna, în Persia - Parsifal, în Asiria - Rasik, în Egipt - Hermes, Moise, Osimandias etc.
Cel de-al doilea, A" (Alfa secund) al cetelor îngereşti s-a întrupat şi El de multe ori, purtând diferite numiri, dintre care cea de Sfântul Ilie şi Ioan Botezătorul. în fine, cel de-al treilea Guvernator planetar, A'" (Alfa terţ) a avut - ca oricare mare Lumină a spaţiilor - mai multe întrupări, dintre care cea din urmă este cunoscută sub numele de evanghelistul Ioan, iubitul ucenic al Domnului.
Cu toţii au fost oameni modeşti, oameni ca oricare alţii, dar dincolo de ei se ascundeau Lumini dintre Luminile cereşti.
De câte ori Guvernatorul solar a coborât pe Pământ şi s-a făcut om, a coborât şi reprezentantul Său din Treimea conducătoare a Pământului.
A" (Alfa secund) s-a întrupat în Ioan Botezătorul, înaintea Suveranului sistemului nostru solar. Isus a venit la reprezentantul Său ca să-L boteze, dar Ioan a grăit: „Nu sunt vrednic să Te botez". Isus i-a răspuns: „A1 (Alfa prim) te-a ales pe tine A" (Alfa secund) şi Eu cer de la tine botezul sfânt, ca să recunosc puterea lui A' - Guvernatorul suprem al planetei Pământ, numit de Mine, în numele Tatălui Meu. A' te-a numit pe tine, în numele Meu, prin puterea Mea, iar acum Mă supun puterii Mele, care prin tine se întoarce la Mine. Amin. "
Armonia desăvârşită domneşte pe toate sferele create de Tatăl. Nimeni şi nicăieri nu se poate plânge că i s-a făcut vreo nedreptate. Justiţia divină dă dreptate tuturor, după meritul lor. Dreptatea este decernată de Forul suprem judecătoresc al fiecărui glob, care hotărăşte în numele Tatălui ceresc.
Nimic nu se poate face pe pământ - război, revoluţie etc. - fără ştirea şi aprobarea sfintei Treimi planetare, Guvernatorul planetar, A {Alfa) şi O (Omega) planetei Pământ. Fiecare din cei trei A (Alfa) are sub ascultarea sa trei duhuri cereşti - numite Asesori.
Prin urmare, există nouă Asesori. Când unul din cei trei A (Alfa) coboară la suprafaţa pământului, pentru a se întrupa, locul său este ocupat, temporar, de cei trei Asesori corespunzători.
Astfel, când A" (Alfa secund) s-a coborât şi s-a întrupat ca om, sub numele de Ioan Botezătorul, a fost înlocuit de Asesorii săi, pentru ca Treimea supremă să fie întreagă.
La fel s-a întâmplat şi când a coborât A'" (Alfa terţ), al treilea factor al sfintei Treimi planetare, pentru a deveni ucenicul cel mai tânăr al Domnului. Când A" (Alfa secund) şi A"' (Alfa terţ) au fost deodată oameni pe pământ, pentru a fi în preajma divinului Guvernator solar, conducerea Pământului se compunea din şapte duhuri: Alfa prim (A1 ), cei trei locţiitori sau Asesori ai secundului (A"), plus cei trei locţiitori ai terţului (A'") - stăpânul acestei planete.
Extrem de rar s-a întâmplat, în trecutul Pământului, să coboare deodată cei trei Alfa. în acest caz, locţiitorii au fost în număr de trei ori trei - nouă Asesori, duhuri îngeri. în infinita Sa înţelepciune, Tatăl a socotit că nu este bine ca numai unul să hotărească.
De aceea El a instituit treimea.
Primul formează teza, al doilea stabileşte antiteza şi al treilea hotărăşte.
Totul se face după următorul model divin: cel dintâi propune o teză, o părere asupra unei probleme oarecare.
Al doilea respinge acea părere, propunând alta. Al treilea judecă cele două păreri şi apoi hotărăşte.
Primul nu are voie să argumenteze, ci numai propune.
Al doilea nu are voie să fie de acord, să se unească cu părerea celui dintâi, de orice fel ar fi ea, el nu poate decât să emită o nouă propunere.
In fine, al treilea, examinând cele două propuneri se poate uni cu una din ele, sau poate prezenta o nouă propunere. Cuvântul său este hotărâtor, deşi este al treilea Alfa (A'") — cel mai mic.
Nici unul nu poate lucra independent. înţelepciunea divină a statornicit pentni totdeauna ca să poată fi pusă în execuţie numai lucrarea hotărâtă în consiliu, după modelul de mai sus.
Odată ce Treimea conducătoare s-a pronunţat, toate duhurile pământului trebuie să se supună hotărârii sale. Cei nouă Asesori au fiecare lângă ei câte trei ajutoare, tot îngeri, duhuri ale Adevărului, sau sfinte duhuri. De trei ori nouă fac douăzeci şi şapte de ajutoare, numite Delegaţi.
Aşadar, Forul suprem sau Tribunalul suprem al Pământului se compune din 3 Alfa, 9 Asesori şi 27 Delegaţi. în total 39 de membri, sau sfinte duhuri, iar toţi la un loc sunt denumiţi Sfântul Duh.
Lumea spaţială a Pământului că ai o părere rea despre politică şi tot ce ţine de ea. Motivul? Convingerea că interesul îi determină pe toţi să se zbată, iar nu dragostea de propăşire a celor mulţi. Cu toate acestea, sus la noi, între multe altele, se face şi politică.
Toate afacerile terestre, din punct de vedere social şi religios, sunt hotărâte, în ultimă instanţă, de cei trei Guvernatori planetari, A (Alfa) şi Q. (Omega) planetei Pământ.
Pentru ca acţiunea lor să fie unitară, sunt legaţi unul de altul printr-un cordon fluidic solar, legătură divină făcută de trei reprezentanţi sau mandatari ai Treimii solare.
Trinitate există pretutindeni, fiind o forţă care lucrează din veşnicie. Prevăzătoare, Divinitatea a orânduit forţe opuse peste toate miliardele de corpuri cereşti, ca nu cumva să intervină vreodată arbitrarul. în faţa acestei treimi, s-a instituit şi o treime opoziţionistă.
Deşi cei trei Alfa sunt spirite de înaltă ştiinţă şi sfinţenie, totuşi Tatăl divin a socotit că e posibil să greşească, şi pentru deplina siguranţă a Armoniei divine, a instituit şi forţe treimice contrare.
In marile probleme de conducere şi evoluţie prima treime propune, iar a doua treime - ocazional constituită - poate să fie de părere contrară. în acest caz, se desemnează din subalterni a treia treime, care - deşi mai mică în grad - hotărăşte într-un fel sau altul.
Această hotărâre este definitivă şi fără apel, fiind pusă imediat în aplicare. Să dau un exemplu. Forţa treimică primă spune^ „Să se declare război între X şi Y". A doua treime poate riposta: „Nu, să nu fie război între ele". în fine, a treia forţă treimică hotărăşte: „Să fie război, dar nu acum".
Prin urmare, nu există decât o singură conducere - sfânta Treime planetară, A (Alfa) şi Q. (Omega) planetei Pământ. Dar în anumite probleme deosebite - prefaceri sociale, întemeieri de Comunicări din Cer 207 religii, războaie etc. - se instituie un for compus din trei treimi, hotărând a treia, cea mai mică în grad.
Dar hotărârea lor trebuie să poarte pecetea binecuvântării cu Amin a Stăpânului sistemului nostru planetar, a Guvernatorului solar, care - la rândul Său - se pronunţă în numele Tatălui ceresc. în cosmos domnesc trei legi: Legea Tatălui, Legea Fiului şi Legea Sfanţului Duh.
Legea Tatălui se aplică Entităţilor care îşi fac evoluţia în gradul de Creatori divini sau Laboratorieni. Legea Fiului se aplică entităţilor spirituale care îşi fac evoluţia solară. Legea Sfântului Duh se aplică duhurilor care îşi fac evoluţia planetară. Evoluţia divină se face în Sfera Laboratorului central, evoluţia solară - pe sori, iar cea planetară - pe planete.
Pe Pământ spiritul uman îşi face şcoala în trei zone sau nivele suprapuse, având forma unor sfere concentrice, de la suprafaţa pământului în sus. Deasupra lor se află al patrulea nivel, al îngerilor. Aşadar planeta noastră are în jurul ei patru mari zone fluidice1 : trei umane şi una angelică. Iată înţelesul celor patru evanghelişti ai Domnului, cele patru zone fluidice fiind reprezentate concret prin patru cuvântători ai înţelepciunii Domnului.
Zona îngerilor este împărţită în trei sfere diferite prin calitatea fluidelor ce o alcătuiesc şi prin rangul îngerilor care o populează. Venind de la exterior spre suprafaţa pământului, avem:
1. Sfera îngerilor de evoluţie divină;
2. Sfera îngerilor de evoluţie solară;
3. Sfera îngerilor de evoluţie planetară. în aceste trei sfere se hotărăşte toată viaţa voastră uman-trupească.
Sub zona angelică - formată din trei sfere angelice - se află trei zone umane:
I. Zona duhurilor albe - cea mai îndepărtată de pământ;
II. II. Zona duhurilor albastre;
III. III. Zona duhurilor roşii — înconjoară suprafaţa pământului. îngerii primesc ordin din Sfera divină sau din Soare şi le aplică ad litteram, asupra lumii trupeşti de la suprafaţa pământului.
Planeta Pământ este formată din Cerul sau spaţiul său ceresc - locuit de entităţi spirituale, şi din globul terestru, Terra - populat de entităţi spirituale întrupate.
Cerul este împărţit în patrii zone fluidice: una angelică şi trei umane. Fiecare zonă se divide în trei sfere.
Sferele umane sunt împărţite în câte trei inele, divizate la rândul lor în trei spaţii.
Prin urmare, zona fluidică umană cuprinde de 3 ori 27 de spaţii - 81 de spaţii cereşti, spirituale, sub forma unor sfere concentrice locuite de duhuri umane.
Fiecare din cele trei zone umane - albă, albastră şi roşie, populate de spirite umane, de oameni spaţiali - este împărţită în câte trei sfere.
Prin urmare, există nouă sfere fluidice umane: trei ale duhurilor albe, trei ale duhurilor albastre şi trei ale duhurilor roşii.
Zona albilor este populată de spirite umane albe de trei categorii: om alb divin, om alb solar şi om alb planetar.
Aceeaşi împărţire pe categorii există şi în etajele albastre şi roşii. Aşadar avem de trei ori spirite divine, solare şi planetare.
De trei ori trei fac nouă categorii de spirite umane.
Deasupra lor sunt cele trei etaje angelice, cu câte trei categorii de îngeri.
In total există douăsprezece etaje, cu douăsprezece categorii de duhuri. în fruntea fiecăruia din aceste douăsprezece etaje - nouă umane şi trei angelice - se află câte o treime angelică.
Prin urmare, în lumea spaţială a Pământului există douăsprezece domnii. Nu unul conduce fiecare domnie, ci câte trei, adică conducerea este şi aici treimică.
Cu alte cuvinte, cele douăsprezece etaje sunt conduse de douăsprezece treimi. în linie generală treimea este formula de conducere a lumii angelice, iar douăsprezece - a lumii umane.
Fiecare treime are responsabilitatea şi conducerea lumii duhurilor din etajul său. Dar când este nevoie de o consultare şi hotărâre generală, aplicată jos, oamenilor de pe pământ, se adună soborul celor douăsprezece etaje, adică cei douăsprezece primi din fiecare treime.
Iată înţelesul pentru care Domnul şi strălucitul nostru Stăpân solar, când s-a coborât pe Pământ şi s-a făcut om trupesc, şi-a adunat înjur douăsprezece apostoli, reprezentanţi ai celor douăsprezece etaje ale Pământului, dintre care unii au coborât odată cu El iar alţii chiar înaintea Lui.
Marele Isus i-a adunat în jurul Său pe reprezentanţii celor douăsprezece etaje sau domnii, şi la cina cea de taină le-a ordonat ce să facă. Rupând pâinea, a adăugat: „Luaţi, mâncaţi, acesta este trupul Meu care pentru voi se frânge". Apoi, oferindu-le cupa cu vin, le-a zis: „Luaţi şi beţi, acesta este sângele Meu, care se varsă pentru voi şi pentru cei mulţi ai planetei Pământ".
Puţini dintre voi, cei de jos, cunosc înţelesul acestor tainice cuvinte. Pâinea este produsul fainei, iar făina este bobul de grâu sfărâmat. Grâul s-a făcut mare şi a rodit, prefăcând pământul absorbit în stare de soluţie prin rădăcinile sale.
Aşadar pâinea este pământ transformat. Dar, în definitiv, mineralele globului nostru au provenit din transformările fluidului originar al nebuloasei planetare, care - la rândul ei - a fost o parte din nebuloasa solară. Fluidul solar este materia cu care Stăpânul nostru a venit din Sfera divină, de la Tatăl, este proprietatea Fiului, parte integrantă din împărăţia Sa. în acelaşi timp, planta primeşte mereu raze fluidice de la Soare.
Numai graţie razelor cosmice şi solare planta a crescut şi a făcut spice. Prin urmare, în fiecare bob există o părticică fluidică din însăşi corpul sferei solare care este împărăţia Domnului.
Aşadar pâinea conţine ceva din însuşi corpul Celui ce conduce acest sistem planetar. Aceeaşi explicaţie corespunde şi vinului, care şi el conţine particule fluidice din corpul divin al Domnului. Ordine noi sosesc din Sfera centrală în Soare. Aceste ordine sunt decodificate în Soare - pentru a fi înţelese de îngerii planetari - fiind trimise la fiecare planetă, potrivit gradului şi momentului în care se află acea planetă, în mersul său evolutiv.
Sfânta Treime planetară, A {Alfa) şi Q. {Omega) planetei Pământ primeşte ordinul divin, îl analizează, îi vede înţelesul, şi după ce îl decodifică pe o altă gamă, îl transmite celor douăsprezece conducători ai celor douăsprezece zone ale Pământului.
Acest consiliu examinează mijloacele de execuţie ale ordinului respectiv şi apoi se trece la punerea lui în practică. Fiecare înger conducător cheamă pe subalternii săi pentru executarea ordinului. Toată lumea angelică lucrează mereu, prin puterea uriaşelor lor forţe spirituale, la împingerea mai departe a prefacerilor, fie a materiei globului, fie a fiinţelor de pe suprafaţa sa.” Din tainele vietii si ale Universului, Scarlat Demetrescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu