sâmbătă, 19 ianuarie 2019

Despre intelepciunea feminina




“Din vremuri imemoriale, oamenii au inteles intuitiv ca intelepciunea este feminina, in esenta. Marile Zeite ale multor culturi sunt reprezentari ale acestei intelegeri. Dar intelepciunea insasi se afla dincolo de contrarii. Natura femininului doar indica, pur si simplu, calea spre aceasta intrupare.
Imaginile care au fost folosite la descrierea intelepciunii sunt, asadar, feminine prin natura lor – apa, fantanile, izvoarele, vaile si intunericul, de exemplu.

Apa este unul dintre cele mai mari simboluri ale naturii intelepciunii, intrucat propria sa natura este paradoxala – este goala dar totusi plina in acelasi timp, slaba dar totusi puternica, rezistenta dar flexibila. In final ia forma vasului in care este pastrata, iar cand vasul dispare, ea se disipa dar exista in continuare. Un adevarat intelept este ca apa din toate aceste puncte de vedere – esti intelept pentru ca nu stii ca esti intelept, esti puternic deoarece nu iti pasa de putere, esti neinfricat pentru ca nu existi cu adevarat.” (Richard Rudd, Cheile Genelor)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu