sâmbătă, 19 ianuarie 2019

Chakra a 8 a





CHAKRA A 8-A

Element: suflet
Culoare: auriu
Aspecte fizice: arhitectul corpului
Instinct: transcendența
Aspect psihologice: niciunul
Este sediul pentru: non-timp
Manifestare negativă: matricele bolilor, groaza cosmică

Chakra a 8-a, “wiracocha” la șamani, “Ka” la egipteni sau “sursa sacrului” care corespunde conceptului creștin de “suflet”, care este personal și finit, se află la câțiva centimetri deasupra capului și, atunci când este trezită, strălucește precum un soare în interiorul câmpului energetic de lumină.
Atunci când o persoană își mută conștiența în cea de-a 8-a chakră, poate accesa amintirile ancestrale. Își amintește lucruri pe care nu le-a trăit niciodată direct. Învățaturile tuturor care au trăit înainte îi stau la dispoziție. Vocile lor devin vocea lui, iar acești profesori străvechi trăiesc în interiorul său.
Acest centru este legat de domeniul arhetipal, de imaginile originare și de amintirile care aparțin colectivității umane. 


Câmpurile informaționale din chakra a opta acționează ca un șablon pentru a crea corpul fizic.
Această chakră este asemeni unui tâmplar care construiește un scaun (corpul fizic), iar mai târziu îl arde în sobă.


Tâmplarul nu simte nici o pierdere, întrucât știe că poate construi un alt scaun, dintr-o bucată nouă de lemn.


Chakra 8 nu este afectată de moartea corpului. Când murim, cea de-a 8 chakră devine un glob luminos care învăluie celelalte 7 chakre într-o sferă de lumină.


Dacă în această chakră există înregistrarea unei boli, este ca și cum un defect de proiectare ar fi reprodus în fiecare scau nou.


În această chakră experimentăm o uniune profundă nu doar cu tot ceea ce înseamnă Creație (lucru care se întâmplă în chakra 7), ci cu însuși Creatorul. 


Creatorul este inefabil și nu poate fi cuprins într-o imagine pe care simțurile noastre să o perceapă.
Aceste întâlniri sunt adesea percepute prin prisma culturii. Devenim una cu Creatorul și percepem chipurile arhetipale ale Divinului , care există în acest tărâm. Acestea sunt imagini ale lui Dumnezeu care au fost scrijelite, sculptate și pictate de înaintașii noștri, vreme de sute de mii de ani.
Manifestarea negativă a acestei chakre este groaza cosmică; la nivel spiritual, aceasta este Purgatoriul sau ceea ce budiștii numesc Planurile Bardo.


Persoanele care suferă o trezire spontană, dar dezechilibrată, a acestui centru pot rămâne prinse în acest spațiu. Mulți se află în spitale de boli psihice, unii suferă singuri în casele lor, iar alții ajung să facă parte din culte pseudomistice bizare. 


Atributul chakrei a opta este invizibilitatea.


În acest centru devenim conștienți de Observator (Martorul) -un Sine care a fost prezent încă de la începutul călătoriei noastre spirituale. Desprins de minte, el este capabil să-i prezinte minții toate dramele, fără să se implice în ele. Observatorul este martorul desăvârșirii vieții noastre și înțelege că toate poveștile pe care le folosim pentru a ne descrie pe noi înșine sunt doar atât: povești.
Pentru Observator contează misterul și nu manifestarea. 


Observatorul percepe totul dar nu poate fi perceput, pentru că nu este transformat într-un obiect al percepției. Observatorul este invizibil, pentru că nu poate fi observat.
Tot ceea ce credem că știm despre noi înșine nu are legătură cu Eul real.
Invizibilitatea se obține eliminind proiectele personale (ce includ “mine”) și practicând tacerea.
În cele din urmă, Observatorul va începe să își reveleze propria sursă, care este Spirit sau chakra a 9-a.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu