sâmbătă, 19 ianuarie 2019

Evolutia spirituala


 "Cand esti pregatit la nivel de suflet pentru o schimbare majora in existenta ta (si ma refer la trezirea spirituala), te trezesti ca de unde aveai o viata relativ obisnuita, fara probleme majore, deodata, ies la suprafata tot felul de traume/tipare personale vechi, care se cer constientizate, vindecate si eliberate.
Cand esti pregatit la nivel de suflet pentru o schimbare majora, viata ta este “data peste cap” de aspecte/ situatii/ emotii care vin buluc, te bulverseaza, te contrariaza si te dor.
Cand esti pregatit la nivel de suflet pentru o schimbare majora, subit, viata ta obisnuita pare lovita de o tornada si ai senzatia ca nu mai ramane piatra pe piatra. Si uneori, chiar nu mai ramane piatra pe piatra. Pietrele respective formau ziduri in spatele carora iti ascundeai inima, in spatele carora ascundeai traume si dureri vechi pe care la timpul respectiv nu te-ai simtit capabil sa le procesezi, asa ca le-ai pus sub lacat, adanc in interior. In spatele acelor ziduri te tineai captiv pe tine insuti, pe Cel Ce Esti Tu cu adevarat.
Iar “tornada” darama ziduri, ia toate acele pietre pe sus; pe unele le ia si le duce departe de tine, iar altele le transforma cu totul si le reaseaza intr-o alta forma – aceea a unor poduri. A unor poduri nu de piatra, ci de flori, catre tine insuti, catre Sinele tau, dar si catre ceilalti.

Noi nu am venit aici, pe planeta, in aceasta perioada extraordinara a istoriei umanitatii, ca sa ne integram in paradigma Vechiului Pamant. Nu am venit sa ne conformam. Noi am venit ca sa SCHIMBAM - sa aducem o Noua Energie, ca sa cream o Noua Lume. Am venit sa aducem mai multa Lumina intr-o lume guvernata de intuneric.
Dar inainte sa oferim altora Lumina, este necesar sa facem Lumina in intunericul din noi.

La nivel uman, Trezirea spirituala reprezinta o amenintare, pentru ca noua nu ne place schimbarea - si cu atat mai putin o schimbare radicala, ca acea pe care o produce Trezirea. Insa acum Trezirea nu mai reprezinta o alegere, fiindca Pamantul, ca planeta, a crescut in vibratie si ca atare, tot ce exista pe Pamant opereaza intr-o alta dimensiune/paradigma.
Se trezeste” Constiinta noastra si se trezeste si corpului nostru fizic, care se inalta si el vibrational.

Am intrat intr-o perioada in care suntem obligati sa rezolvam acele lucruri din viata noastra care au ramas inca la niveluri de vibratie joasa - ca e vorba de chestiuni profesionale, personale sau de orice alta natura. Daca n-o facem de buna voie, lucrurile se intampla de asa maniera, incat vom fi nevoiti sa luam niste decizii, nu mai putem amana. Va trebui sa deschidem ochii in ceea ce priveste situatiile/relatiile in care ne minteam pe noi insine, va trebui sa intelegem adevarul, in privinta situatiilor/ relatiilor/ persoanelor care sunt altfel decat credeam noi, va trebui sa ne curatam viata de astfel de situatii/ relatii care functionau pe alte baze decat iubire, respect, compasiune, bucurie, prietenie, bunavointa, colaborare, armonie, etc. Va trebui sa rezolvam toate situatiile care functioneaza la niveluri energetice joase - si optiunea recomandabila este sa le rezolvam cu Iubire. Sa spunem “Adio” fara resentimente, sa spunem “Destul!” fara manie.

Pe masura ce evoluam ca vibratie, nu vom mai putea tolera in viata/ apropierea noastra oameni, situatii, activitati, relatii, locuri cu energie joasa, cu care nu rezonam; la inceput va fi o simpla senzatie de disconfort psihic, insa mai apoi va deveni extrem de deranjant si astfel de lucruri/persoane ne vor produce o stare de rau fizic.
Cert este ca, suntem constienti sau nu, in prezent are loc o descompunere a vechilor mentalitati/ tipare/ obiceiuri, precum si o reconstructie personala si colectiva pe cu totul alte baze. Modul in care vom trai se va schimba radical.
Pana atunci, insa, va trebui va trecem fiecare dintre noi printr-un proces de reconfigurare care ne va solicita la maximum din punct de vedere fizic, emotional si mental. Depinde de noi cat de dificil va fi.
Fiecare dintre noi da nastere unui nou Eu. Daca vrem sa ne usuram situatia, este de dorit sa invatam sa comunicam cu corpul nostru fizic si cu sufletul nostru. Sa intelegem ca si corpul, si sufletul nostru comunica permanent cu noi, numai ca pana acum am fost surzi si orbi la mesajele lor. Emotiile, durerile, bolile, accidentele, presimtirile, sincronicitatile, secventele numerice care se repeta, penele pe care le gasim in locuri surprinzatoare, melodiile care ne vin in minte obsedant, etc - sunt cateva dintre modurile prin care corpul si respectiv sufletul nostru incearca sa comunice cu noi.
Pe de alta parte, ar fi de dorit sa acceptam faptul ca persoanele din jurul nostru ne pot inalta sau ne pot cobori din punct de vedere energetic. Asa cum o pot face si locul in care lucram, casa in care stam, cartile pe care le citim, filmele sau emisiunile pe care le urmarim, mancarea pe care o consumam, etc.
Sa intelegem ca modul in care ne simtim este cel mai bun indicator al nivelului nostru vibrational, ca tot ceea ce se intampla in viata noastra de zi cu zi depinde de frecventa la care vibram si ca daca dorim sa ne ridicam nivelul vietii - sub toate aspectele - este necesar sa ne ridicam nivelul vibrational.
In acest context, incetul cu incetul, vom deveni fiecare experti in “managementul energetic”, fiindca de modul in care ne gestionam propria energie depinde modul in care arata viata noastra. Vom fi atenti nu doar la igiena noastra corporala, ci si la igiena noastra energetica, ne vom curata nu doar corpul fizic si casa, ci si campul energetic.

Evolutia spirituala nu este o chestiune gen “psiho-pupu”, la care oamenii “realisti” dau ochii peste cap, tolerand-o ca pe o excentricitate; este o chestiune care are beneficii practice in viata de zi cu zi, iar pe termen lung iti aduce adevarata implinire, ca fiinta.
Evolutia spirituala nu e o chestie boema pentru cei cu capul in nori; a descoperi Cine Esti cu adevarat inseamna, printre altele, sa-ti scoti la lumina intregul potential si sa-l folosesti din plin – iar asta iti aduce o serie de beneficii foarte concrete si-ti face viata mult mai frumoasa, iti aduce Bucurie, Entuziasm, Pasiune.
Evolutia spirituala nu e un lux si nici o chestiune elitista, de care se bucura un numar redus de initiati; e un proces aflat in plina derulare pe planeta Pamant, care ne afecteaza pe fiecare dintre noi, ca ne dam seama sau nu.
Iar atunci cand suntem preocupati de propria evolutie spirituala nu ne ocupam numai de imbunatatirea vietii noastre, ci noi sustinem - fiecare, cu puterile sale - evolutia tuturor."
Sursa: Mihaela Dan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu