joi, 26 martie 2020

Transformare


Ceea ce sperie in prezent omenirea este provocarea cu care aceasta se confrunta pe vreme de pace.
Neexistand un eveniment similar la nivel global in istoria recenta, de o asemenea anvergura cu consecinte neprevazute si lipsa de exercitiu paralizeaza mintea si o blocheaza, in gasirea unor solutii adaptative. Cum s-ar spune "murise, inainte de a-l lovi!"., cam aceasta este situatia care a paralizat populatia intrata deja in "transa" fricii colective.
Mintile oamenilor sunt atat de programate sa vizualizeze doar scenariile apocaliptice posibile, incat cu greu le poti aduce intr-o stare de echilibru. Este suficient ca un eveniment sa le tulbure echilibru, pentru a vedea cat de fragil le este psihicul.
Aceste scenarii ar putea sa se materializeze pe niste linii temporale pe care omenirea le poate aduce in manifestare daca se mai straduieste putin, cu fiecare zi care se scurge prin fiecare gand si emotie focalizata, dar la fel de bine ar putea reduce efectele pe termen lung la nivel global si experienta la nivel colectiv, printr-o extindere a nivelului de constientizare si o focalizare pe aspectele pozitive si o intelegere mai inalta a fenomenului la nivel planetar.
Acest virus real hraneste si intretine o multitudine de alti "virusi mentali" in majoritatea populatiei neinfectate. Aici e problema, sau provocarea...Ei au creat deja un tipar obsesiv al fricilor de boala, de moarte, de schimbare, de saracie, deoarece este intretinut pe canalele de comunicare de catre realizatori poate mai infricosati decat privitorii. Sa nu uitam ca suntem niste fiinte emotionale, inzestrate cu o gama complexa de emotii, pe care in situatii de criza le folosim din plin.
Pericolul este real, dar frica nu este necesara si chiar daca apare firesc alimentata de neprevazut, nu trebui amplificata continuu. Noutatea acestei experiente globale si lipsa de previziune a unor specialisti perpetueaza si mentine o stare de spirit nu tocmai echilibrata.
Exista si oameni de stiinta care au o abordare diferita a acestei provocari. Situatia ar trebui privita in ansamblu. Ma intreb daca am fi avut calamitati cu adevarat devastatoare, ce am fi facut in acel moment; cutremure de o grade, revarsarea oceanelor, meteoriti giganti, virusi cu adevarat ucigatori, foamete, seceta pe luni si ani de zile...
Este evident faptul ca aceasta hiperprotectie sociala de dupa ultimele razboaie mondiale a amortit simturile oamenilor, care sunt atat de "fragili" incat au ajuns sa le este frica si de umbra lor. Eu asta vad. Mult atac de panica si isterie.
Este un virus mai agresiv, este adevarat, dar si in gripa mor foarte multi si nu populatia nu stie nimic despre oameni care mor anual pe planeta ca urmare a epidemiilor gripale sezoniere, pentru ca nu se aduce in constiinta publica asa ceva si nici nu se mediatizeaza intens, dat fiind faptul ca numarul persoanelor decedate pe glob este putin mai mult decat media obisnuita.
Este exacerbata aceasta spaima, aici este problema. Faptul ca stam in casa este foarte bine, dar spaima este amplificata mult prea mult, nejustificat demult si ma uit la numarul decedatilor. Orice gripa este contagioasa. Care este procentul decedatilor in Romania? Am inteles, pozitivi X persoane, complicatii si decedati cati? Cand moare o vedeta zile intregi este mediatizat decesul acesteia pe televiziuni si in ziare. Mass media programeaza mentalul colectiv cu voie, sau fara voie si ne hranim cu aceste spaime si drame individuale. Acum aceasta drama colectiva a capatat imaginea unul balaur cu multe multe capete si toate tarile il alimenteaza.
V-ati pus vreodata intrebarea cine va apara pe voi de virusii lor informationali? Respectam conditiile de carantin si izolare. Este ok, pana aici , dar nu intram in panica. Realitatea este construita din proiectiile noastre. Cum alegem noi sa construim aceasta realitate? Schimbam softul, sau pastram virusul? Faptul ca s-a limitat circulatia este o masura foarte buna! In felul acesta se reduce riscul de contaminare foarte mult, valabil in orice gripa. Asa se procedeaza in bolile contagioase. Acesta este protocolul.
Am putea mai bine sa ne gandim fiecare cum putem profita de acest timp de ragaz pentru a intelege niste aspecte care ne-au scapat, sau nu ne-au interesat despre noi, lume si acest Univers. Putem trimite un gand bun, o rugaciune, putem face o meditatie individuala, sau colectiva dupa cum rezonam, pentru a aduce in manifestare o linie temporala demna de niste oameni treziti, responsabili si constienti de lectiile pe care acest trigger vine sa ni le transmita.
Fiecare tara are karma ei, fiecare popor are oameni mai mult sau mai putin constienti si spiritualizati. Ne putem construi realitatea in fiecare moment. Nu avem de ce sa ne uitam in jur pentru a ne speria mai tare.
Vi s-a intamplat la examene sau la dentist sa va infricoseze cursantul, sau clientul anterior? Nu va doriti aceasta!
Ne uitam la numarul de decedati. Nu sunt mii, sunt cateva persoane. Nici macar sute. Sunt oameni care au mai avut si alte boli asociate, care au complicat modul in care organismul lor a functionat.
Tara noastra este iubita de Dumnezeu. Sa ne mobilizam in rugaciune, meditatie, sa ne analizam gandurile si emotiile, pentru ca noi construim aceasta realitate pentru tara noastra si pentru ceea ce se intampla in lume.
Nu este obligatoriu sa trecem prin aceeasi experienta ca numar de victime.Uitati de numeresi comparatii!
Vine Pastele! Sa ne concentram si sa vizualizam Lumina. Sa lucram mai mult cu imaginatia, pentru ca desi nu constientizam, suntem co-creatori. Sa ne reintoarcem la noi , sa ne alegem emotiile si sa trimitem Iubirea noastra, Compasiunea noastra, Calmul si Linistea care toate sunt in noi. Sunt resursele noastre.
Inchideti tv-ul sau micsorati volumul. Problema, sau provocarea cu romanii, este ca petrec prea mult timp la tv si de aceea nu se "trezesc". Desi ei stau acasa si teoretic au mult mai mult timp sa faca ceea ce trebuie, ei urmaresc non-stop televizorul, desi multe stiri se tot repeta, deci
tot ceea ce aud repetitiv ii conditioneaza si ii programeaza sa creada, sa simta, sa gandeasca.
Putem ALEGE ce fel de stiri preluam din realitatea construita de programarea colectiva, dar cum principiul rezonantei este foarte valabil si functioneaza, fiecare se va duce in zona cunoscuta si acceptata.
Apreciez si promovez foarte mult oamenii care aduc un alt gen de informatii decat cel cu care populatia este "hranita" zilnic. Efortul fiecaruia din ei conteaza si inmultit va ajuta ca schimbarea sa fie vizibila pentru romani si Romania sper eu cat mai curand.
Puterea unui spirit intrupat se vede de-a lungul timpului, dar mai ales in vremuri de criza. Romanii nu sunt ei cei mai cei de pe harta lumii, dar in vremuri grele nu stiu cum se intampla ca ies din "amortire". Imi doresc foarte mult ca marile spirite intrupate aici sa isi reaminteasca pentru ce au venit, pentru ca sunt foarte foarte multe....dar continua sa se uite la televizor fara sa apeleze si la surse alternative de stiri si sa isi foloseasca discernamantul. Conationalii nostri traiesc mai mult in minte si mai putin in inima...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu