S-a născut la 16 februarie 1932, în satul Bravicea, județul Orhei din Basarabia, din părinții Arcadie și Evdochia Miller. La vârsta de 8 ani, în 1939, întreaga familie este deportată în Austria unde au stat patru ani într-un lagăr de concentrare.
În 1943, se întorc acasă, încep să repare ceea ce au găsit devastat dar sunt nevoiți să plece din nou în primăvara anului 1944 pentru a evita deportarea în Siberia. Cu ultimul tren trec granița nou instaurată peste Prut și conform ordinului de evacuare se stabilesc în județul Vâlcea, satul Dejoi-Nisipi. Își urmează cursul liceal inferior în particular, învățând singură și mergând doar pentru examene la școala ce se afla 60 de km, distanță ce o parcurgea în cea mai mare măsură pe jos.
În 1953 familia se stabilește în Craiova și aici absolvă Liceul de fete Elena Cuza. În 1954 vine singură la Iași pentru a se înscrie la facultatea de medicină. A ales Iașul pentru că era cel mai aproape oraș de Basarabia. Datorită originii sociale nesănătoase i-a fost respins dosarul. Atunci se înscrie la facultatea de științe economice, primește și bursă pentru notele obținute iar ultimul an îl face la București pentru merite deosebite.
Profesează ca economist la Fabrica Țesătura și apoi până la pensie, în 1988, la Consiliul Județean Iași. În 1961 s-a căsătorit cu domnul Pricop Ioan, inginer la IRE Iași. Au un singur băiat, Nikki, la rândul lui o minte strălucită, inginer în București.
În 1967, la 35 de ani, cu multe diagnostice în mână, i se mai dau 6 luni de trăit. Un medic inspirat îi spune că boala ei e de la suflet, îi face o singură ședință de acupunctură și toată boala dispare căci din acel moment DnaAna a pornit hotărâtă spre adevărata ei menire: manifestarea spiritului în materie.
Din acel moment a început căutarea adevărată îndrumată de Sinele ei Înalt. A trăit 80 de ani din care 45 de ani i-a închinat studiul asidiu pentru căutarea de sine neprecupeţind nicio clipă. A început prin a exersa acupunctura care a salvat-o. Apoi în 1988, urma vizitei de 6 luni în America s-a familiarizat cu Dianetica lui L. Ron Hubbert pe care a tradus-o din franceză şi-a însuşit-o şi a practicat-o cu succes recunoscând puterea cuvântului în viaţa noastră.
S-a înscris la cursurile de pictură de la Şcoala Populară de Artă exersându-şi latura creativă, a citit tot ceea ce exista ca hrană pentru suflet în acea perioadă, a tradus o mulţime de cărţi, le-a dactilografiat şi le-a dat spre învăţătură prietenilor. După anii 90 a mers la multe cursuri: osteopatie, homeopatie, sugioc, qiqong, falun gong, vipassana, radiestezie, elta, iridologie, cercul crimson -Tobias şi Adamus, Ramtha, etc. pe toate a încercat să le digere, să le treacă prin filtru propriu, să culeagă din ele ceea ce îi trebuia în acel moment de viaţă.
Nu ne oprea nici pe noi să mergem la un alt curs sau la un alt învăţător. Mergeţi şi luaţi ceea ce vi se potriveşte. Învăţaţi tehnici noi dar aveţi grijă să nu le folosiţi ca pe nişte cârje ci doar ca pe nişte ingrediente pentru Trezirea fiinţei care sunteţi. (sau Trezvia cum îi plăcea să spună
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu