Republica Populară Chineză își pregătește noua criptomonedă de stat
https://evz.ro/china-vrea-sa-distruga-dolarul-beijingul-pre…
https://evz.ro/china-vrea-sa-distruga-dolarul-beijingul-pre…
Mult mai interesant este ceea ce spune Maçães despre viitorul criptomonedelor. „O căsătorie între aur și criptomonede ar fi o căsătorie făcută în ceruri, pentru că ar îmbină stabilitatea aurului cu comoditatea și securitatea tranzacțiilor blockchain”.
Republica Populară Chineză a pus în aplicare în mod oficial o lege care reglementează administrarea parolelor criptografice ca parte a planurilor sale premergătoare lansării monedei digitale a Băncii Centrale a Republicii Populare Chineze (CBDC).
Conform publicației de limbă engleză China Money Network, la 1 ianuarie 2020, cele mai recente reglementări au devenit obligatorii din punct de vedere legal în urma prezentării lor oficiale în octombrie 2019.
Republica populară Chineză nu a stabilit încă o dată oficială de lansare pentru CBDC, care va fi prima criptomonedî susținută de stat pe scena mondială.
La sfârșitul anului 2019, Banca Poporului Chinez (PBoC) a confirmat că va începe testarea în direct a monedei cu bănci selectate înainte de începerea anului 2020.
Popularizarea acentuată a blockchain-ului a stârnit un val de entuziasm care s-a resimțit pe piețele criptomonedelor. Bitcoin (BTC) a crescut, ca, de altfel și criptomonedele Altcoin din China, care au înregistrat o creștere considerabilă într-o perioadă scurtă.
În același timp, mass-media controlate de statul comunist au subliniat că aprobarea nu echivalează cu faptul că autoritățile vor oferi derogări de la interdicția strictă de tranzacționare a criptomonedelor din septembrie 2017.(Sursa EN)
Takasbank (Istanbul) a implementat tranzacționarea aurului folosind Blockchain
Banca Takasbank din Istanbul, Republica Turciaa anunțat recent că sistemul său de transfer fizic, bazat pe tehnologia blockchain, este pe deplin funcțional. Takasbank a lansat BiGA Digital Gold cu scopul de a oferi băncilor un sistem bazat pe tehnologia blockchain pentru emiterea, rambursarea și transferul aurului digitalizat, la 30 decembrie 2019.
Sistemul BiGA – făcut public în luna septembrie 2019 - permite băncilor participante la rețea să utilizeze tehnologia blockchain pentru a transfera active digitale reprezentând o cantitate de aur fizic. Fiecare activ reprezintă un gram de aur care este depozitat fizic în seifurile bursei turcești Borsa Istanbul (BIST).
Proiectul BiGA își propune „să stabilească o infrastructură care să permită executarea transferului de aur dematerializat la anumite standarde, cu echivalentele lor fizice păstrate în siguranță folosind tehnologia blockchain”.
În acest sens, oficialii Takasbank au declarat: "Această platformă se distinge de multe proiecte similare din lume, permițând utilizarea tehnologiei blockchain pentru a transfera active digitale bazate pe mărfuri fizice, neavând nicio valoare proprie și asigurând respectarea deplină a reglementărilor existente."
Takasbank a lansat platforma BiGA Digital Gold împreună cu creditorii de stat Ziraat și Vakif, creditorul privat Garanti BBVA, precum și cu băncile private, respectiv cu participare de stat Albaraka Turk, Kuveyt Turk și Ziraat.
Takasbank reprezintă ”casa centrală de compensare și decontare” din Turcia, care oferă, de asemenea, servicii centrale de compensare pentru anumite piețe ale BIST, desemnate de Consiliul pentru piețele de capital din Turcia.
În septembrie 2018, BIST a dezvoltat un sistem bazat pe blockchain pentru a permite transferuri mai bune de date financiare în colaborare cu Takasbank și Depozitul Central al Valorilor Mobiliare din Turcia.
După anunțarea oficială a planurilor pentru infrastructura națională blockchain, Turcia a înregistrat o creștere constantă a proiectelor blockchain, atât în sectorul public, dar mai ales în cel privat.
În Strategia Prezidențială Anuală- 2020, Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că guvernul de la Ankara va termina testarea „Lirei digitale” bazate pe blockchain în 2020.(Sursa En)
Bitcoin (BTC) se impune detașat în tot mai multe domenii cheie
În cei zece ani de exixtență. Bitcoin dovedește că s-a impus autoritar bîn numeroase domenii cheie, atât prin specificul său,cât și prin popularitate, făcând obiectul multor analize din sfera academică. Academicianul Konrad S. Graf consideră că Bitcoin câștigă teren, depășind alte forme de bani - inclusiv alte criptomonede - în mare parte datorită ofertei sale fixe: „Cel mai bun avantaj competitiv al Bitcoin… este capacitatea sa (de) a restricționa emisiile noi, fiabilitatea relativă a metodelor sale de control al producției de unități”
Oferta Bitcoin nu poate fi manipulată și nici emisia maximă a acesteia - 21 de milioane de unități - nu se poate schimba vreodată.
Nici o entitate, oricât de puternică din punct de vedere al puterii de calcul active în rețea, nu poate diminua valoarea BTC-ului existent deținut de economisitori prin creșterea ofertei. Acest lucru este în contrast direct cu criptomonedele cu o sursă de mutare, cum ar fi Ethereum (ETH) și XRP, precum și toate monedele fiat.
Bitcoin este deosebit de util pentru decontări de la oricine, oricine, ca un protocol financiar imun la blocările monedei fiat, ceea ce plasează Bitcoin deasupra politicului.
Academicianul Konrad S. Graf afirmă: "Într-o lume în care sistemele convenționale sunt de asemenea politizate, Bitcoin are un avantaj de a fi„ neutru ", în sensul că nu este controlat de niciunul dintre blocurile de putere concurente, ceea ce înseamnă că oricare și toate ar putea participa."(...) În prezent, BTC are 97 de respingeri care își protejează rețeaua la cele 2,5 expirații ale BCH, oferind BTC o rată de hash de 39 de ori mai mare decât cea a celui mai apropiat concurent în numerar în numerar”.
În ceea ce privește centralizarea, un avantaj final pe care Bitcoin îl are față de blockchain-urile „corporative” este lipsa de puncte slabe pe care actorii politici le pot viza. Acest beneficiu a devenit cu atât mai evident în 2019, anul în care Facebook a dezvăluit și, ulterior, s-a confruntat cu o reacție globală asupra protocolului său în monedă digitală, Libra.
Academicianul Konrad S. Graf a concluzionat, referindu-se la Bitcoin: "Nu există niciun CEO care să cheme la Washington pentru interogatorii", făcând trimitere la faptul că Mark Zuckerberg CEO Facebook a apărut în fața parlamentarilor americani de mai multe ori, pe fondul criticilor pe care Facebook a încercat să înlăture monopolurile guvernului asupra monedei stablecoin Libra propuse.(Sursa EN)
Echipa Tradesilvania
Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu