( Marti, 27 ianuarie 2015, orele 10:00) din Cartea "Aparate de zbor cosmice. Comunicari de la alte civilizatii din Univers" Ana Maria Voinea & Constantin Dogaru
Dupa trei luni de zile, iata ca revin cu transmisiile, prietenii nostri din Univers. Este o bucurie, cel putin pentru mine, cea care realizeaza acest volum sa primesc informatii direct de la Seful Flotei Galactice Calea Lactee, Comandorul Ashtar. Tema fiind despre navele de zbor cosmice, Comandorul Ashtar a propus sa vorbeasca despre categoriile de armament cu care sunt dotate cele militare.
“Dragi prieteni, binecuvantat sa fie Universul! Binecuvantat sa fie Domnul Dumnezeu cel Mare!
Ceea ce doresc sa va transmit este o lectie speciala despre categoriile de armament, cu care sunt inzestrate navele noastre cosmice,in speta, cele militare.
Flota Galactica este una militara, dar si de cercetare. Ea apara Galaxia Calea Lactee, dar nu si fiecare planeta in parte, apara hotarele Galaxiei de navele cu caracter razboinic, distrugator sau invadator.
Nu sunt oprite navele de cercetare ale altor civilizatii, care trec dintr-o parte in alta a Galaxiei, sau persoanele care fug dintr-o civilizatie in alta.
Toate navele pe care le observam sunt filmate, iar unele din ele sunt avertizate. Cele care nu raspund la avertisment, dar nu sunt periculoase, sunt lasate sa treaca.
Cu privire la armamamentul cu care sunt dotate navele noastre, pot spune ca sunt trei categorii:
1. Armament pentru ATAC
2. Armament pentru APARARE
3. Armament pentru NEUTRALIZARE
2. Armament pentru APARARE
3. Armament pentru NEUTRALIZARE
Dotarea depinde de felul si destinatia navei, dar toate navele militare detin aparatura de observatie, de filmare, de inregistrare si respectiv de transmisie si supertransmisie.
Categoriile de armamamet pentru atac sunt foarte diversificate in functie de puterea distructiva, dar si de bataia lor, de raza de actiune. Exista peste 100 de categorii de armament distructiv, de diverse marimi si forme si cu anumite calitati de lovire si distrugere. Majoritatea lor se regleaza prin tir automat, fiind legate la un computer special de razboi. In momentul in care observa una sau mai multe nave inamice, computerul scaneaza categoriile de armamament si imediat pune in functiune arma sau armele cu raza de bataie pana la ele si respectiv comanda calitatea lovirii.
Loviturile pot fi complet distructive, de avarie sau de anihilare,iar toate acestea se regleaza prin computerul de razboi, ce-l are fiecare nava in parte si care este in concordant cu computerul principal.. Cele doua computere sunt urmarite de persoane specializate.
Armamentul pentru aparare este de doua feluri si anume: pasiv si activ.
Armamanetul consta in realizarea unui scut, sau a unor scuturi protectoare, aici depinde de calitatea navei si de dotarea ei. Scuturile protectoare sunt la randul lor de 1000 de categorii: de protectie densa, reflexive, absorbante, anihilatoare etc.
In momentul in care cineva te loveste, scutul trebuie sa fie capabil sa opreasca lovitura, sa o anihileze, ori sa o ricoseze inapoi catre inamic.
Calitatea aceasta din urma a scuturilor este data de generatoarele de emisie energetica de aparare, cu care sunt dotate toate navele. Punerea lor in functiune se poate face computerizat, sau uneori chiar prin actiune individuala.
Armamentul de aparare activa este insa periculos pentru navele adverse sau inamice, deoarece este realizat in asa fel incat sa reactioneze imediat la prima lovitura primite.
In momentul in care s-a simtit o lovitura in scut sau in nava, sunt detectate indata forma si caracterul ei, inclusiv traiectoria si automat o contra-arma emite o lovitura pe aceeasi traiectorie, anihiland loviturile trimise, sau navele care le emit.
De regula, nu se lasa prea mult sa actioneze aceste arme, caci computerul de razboi pune in functiune imediat armele de atac.
Acum depinde de situatia loviturilor, de distanta de la care este atacat, de felul atacului, caci sunt nave care te ataca din zbor, sau de pe o pozitie fixa.
Dar, atat intr-un caz, cat si in altul, situatia nu este convenabila. Si de ce asa? Pentru ca cei care ataca de pe pozitii fixe, au scuturi grozave de aparare, iar in ceea ce-i priveste pe atacatorii din zbor, acestia pot sa-ti dea una, doua lovituri si apoi sa fuga pe o traiectorie nedeterminata.
Se pot determina cu usurinta traiectoriile liniare sau curbilinii, dar atunci cand ai de-a face cu una intortocheata, cu foarte multe unghiuri de zbor si mai ales cu o viteza extrem de mare, detectarea nu este sigura, iar lovitura trimisa va fi la intamplare.
Exista unele situatii in care civilizatii aproape necunoscute, dar foarte dezvoltate, fac anumite experiente periculoase atat pentru noi, cat si pentru ele, iar aceste situatii, aproape toate au character de spionaj sau militar.
Ele se fac oriunde in Univers, nu numai in Calea Lactee. De aceea, trebuie sa avem in vedere si aceste pericole.
Trebuie sa spun ca am avut o astfel de ocazie, in care am fost atacati de o nava necunoscuta, ce zbura cu o viteza de 2 parfeci/secunda, asta inseamna mai mult de 7 ani-lumina/sec. terestra.
Nu am reusit sa lovim nava respectiva, desi am tras mai multe rafale asupra ei. Totusi, ea s-a aprins, probabil fiind suprasolicitata si a ars cam in 5 min dupa timpul vostru.
Cand am ajuns la fata locului, nava arsese complet, cu o flacara orbitoare, nelasand in urma nici macar un strop de metal. Pur si simplu s-a dezintegrat.
A fost unica experienta de acest fel, pe care am reusit sa o filmam in parte. Urmarind filmul de mai multe ori, ne-am dat seama ca nava era facuta din materiale experimentale, diferite de ale noastre.
Cu aceasta intamplare, inchei cuvantul meu de astazi, dar il inchei cu promisiunea de a veni cu alte teme interesante din domeniul navelor cosmice, subiect care te intereseaza pentru cartea pe care o scrii”
Impreuna cu Constantin. Multumesc Comandorului Ashtar pentru bunavointa sa de a raspunde dorintei noastre de cunoastere, urandu-i in acelasi timp succes in activitatea sa de aparare a Galaxiei Calea Lactee.”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu